Как да почистим загорелите тави

Лесно почистване на загорели тави

Едва ли съществува домакиня, която поне веднъж в живота си да не е ставала свидетел на загорели съдове по нейна вина.

Всяка една себеуважаваща се кулинарка в един момент бива разсеяна от случващото се покрай нея и в същия този момент тя съвсем невинно изключва от съзнанието си приготвящото се във фурната печено, което успява да остави трайни следи върху повърхността на тавите.

Е, не се е случило нищо необратимо, нито пък се налага да изхвърлите въпросните съдове в кофата за смет, тъй като в тази статия ще ви изложим няколко изключително ценни трика, благодарение на които можете да се справите със следите от загоряло, без да е нужно да инвестирате кой знае какви време, средства, усилия и прочие.

Загорели тави – как да се справим без агресивни препарати

Предполагаме, че много от дамите избягват всички онези препарати, предлагащи се във веригите магазини, поради простата причина, че те са наистина агресивни и не до толкова безвредни, колкото някой си мислят.

Ако трябва да бъдем откровени много от домакините дори изпитват непоносимост към тях, заради алергични реакции, които проявяват в момента, щом отворят предпазната капачка на въпросното почистващо средство.

За да избегне, подобни неприятни моменти, то ние ще ви издадем единствено такива трикове и хитрини, които съвсем не са обвързани с използването на агресивни средства.

Вярваме, че прилагайки на точното място нашите съвети, то вие ще останете наистина изненадани от действието на съставки, за които дори и не сте предполагали по-рано.

Знаете ли, че загорялото по тавата може съвсем спокойно да бъде отстранено с помощта на сол?

За да видите отново съда, в който обичате да приготвяте храна, в перфектен вид, то сипете в него известно количество вода, което да покрие дъното му, след което прибавете наистина солидно количество сол.

Поставете целия този коктейл на котлона и го оставете да кипне. Ще се изненадате колко силно действие има солта и как бързо ще разяде всички онези загорели остатъци, които по-рано ви се е струвало невъзможно да премахнете.

Какво ще кажете да вкарате в действие доматения сок. Вероятно не сте чували преди, но той е също толкова ефективен, колкото и солта.

Киселината, съдържаща се в доматите, успява да разяде мазните налепи по вашата тава и да я превърне отново в искрящо чиста.

Вярваме, че съветите, които споделихме с вас, ще ви бъдат наистина от полза и в най-скоро време няма да изпадате в паника и ужас, щом се случи това, че любимото ви ястие полепне по стените на тавата и остави трайни следи след себе си.

Препоръчваме ви: