Как лесно да почистим пластмасовите съдове за храна

Чисти съдове

Един от най-оптималните начини да запазваме останалата храна за по-дълго време свежа, е използването на различни начини за нейната изолация от въздух и влага. Поставена в хладилника, но незащитена, тя може да поеме от миризмите на останалите продукти или точно обратното – самата тя да навреди на другите складирани там ястия.

Ето защо в ежедневието си използваме удобните пластмасови кутии и малки и големи контейнери, които да побират остатъците от все още качествена храна и в същото време да създават прилежно удобство в пространството в хладилника.

Както всичко в кухнята обаче, тези съдове също се цапат, а почистването им понякога създава неудобства и трудности, от които трудно можем да се избавим, ако не познаваме лесните и ефективни методи за тази цел.

3 начина как да почистим пластмасовите съдове по-ефективно

Подръчните средства

Вероятно ви се струва, че тази част от кухненското оборудване, веднъж изцапана, повече няма да възвърне първоначалния си перфектен вид. Е, ако не се погрижите достатъчно добре за нея, това е напълно възможно. Добра идея е да напълните съдовете с топла вода, в която да добавите едва или две капки таблетки за почистване зъбни протези. Те на практика съдържа сода за печене и лимонена киселина, които ще създадат пяна и цвърчащ ефект, който ще се справи с петната по повърхността на съдовете.

Оставете течността там за една нощ, след което отмийте добре на ръка на следващия ден и вижте ефекта. Той със сигурност ще ви удовлетворява.

Директна слънчева светлина

Ако след сериозното миене, все още забелязвате следи и петна от храна, можете да оставите съответните съдове на директна слънчева светлина за няколко часа. Да, звучи, като един от май-мързеливите начини, но въпреки това то е ефективен. Специалисти по домашното почистване съветват, че това е изпитан метод, който наистина действа безотказно. Ето защо, едва ли има причина, заради която да не го опитате и вие.

Препарати и средства за миене съдове

Специалните препарати за почистване на съдове са естествено, един от най-често използваните варианти за справянето с петната по пластмасови такива. Разбира се, това далеч не означава, че не трябва да опитате и описаните по-горе начини. Не забравяйте обаче, че в крайна сметка съществуват достатъчно ефикасни методи, които да ограничат употребата на вредни за природата химикали и други вещества, базирани на химически съединения. Те, макар и често създадени с добър аромат и ефективност, са допълнително натоварване за околната среда, както и за бюджета на всяко семейство.

 

Препоръчваме ви: