Как можем да декорираме масата за гости

декорации за маса

Декорацията във всеки един дом е неизменна част от цялостния интериор. Или казано по друг начин, ако липсват декоративни елементи, то със сигурност няма да получите онази завършеност, за която винаги сте мечтали. Ние от TopDom.org днес сме се посветили на това да ви разкажем малко повече за украсата на трапезата, ако очаквате гости.

Събиранията с приятели или роднини са онези хубави моменти, в които имаме възможността да се видим с близки до сърцето си хора, да си разкажем приятни спомени, да си споделим вълнуващи преживявания и да се посмеем от сърце. Ако ни предстои среща с любими хора, които не сме виждали от години, то със сигурност ще вложим много повече старание, преди да ги посрещнем в дома си. Всяка една домакиня иска да се покаже в положителна светлина и чрез подредбата на масата да заяви колко грижовна и всеотдайна е тя в своето семейство.

Ще споделим с вас изключително полезни съвети за това как да подредим трапезата, така че тя да се превърне в шедьовър, на който всеки да гледа с възхищение. Не винаги е нужно да инвестирате в скъпи свещници, позлатени салфетници, сребърни прибори и каквото друго се сетите. Най-често прекрасно подредената трапеза е резултат от прецизно комбинирани декоративни елементи и щипка креативност, която да разпръскате навсякъде, така че да се усеща вашият личен почерк.

Какво трябва да знаем за приготвянето на трапезата и нейното декориране

Колкото важни са ястията, с които посрещате вашите гости, то толкова значима е и самата подредба. Сигурно сте чували как някои от хората обичат да казват, че се хранят с очите, а не с устата. Ето защо е от ключова необходимост да вложите старание и внимание, докато приготвяте трапезата, непосредствено преди да са пристигнали гостите ви.

Важно е, преди да запретнете ръкави и да се отдадете на декорирането, то да изберете конкретна тема, която да следвате. Не правете грешката да разпокъсвате мислите си в най-различни посоки, защото тогава ще се получи коктейл от цветове и линии, които трудно могат да хармонират помежду си.

Започваме с това, че всяка една маса трябва да има свой център. За целта можете да се възползвате от венец от свежи цветя, който да изработите сами  или да се доверите на персонала в близкия цветарски магазин. В центъра на венеца можете да поставите красива купа, в която да сервирате салата , приготвена с много любов за вашите любими хора.

За да си спестите неудобството при подредбата на вилиците, лъжиците и ножовете, то можете да ги увиете в текстилни салфетки, които да завържете с канап и да прибавете по едно цвете за разкош. Тук е моментът да вмъкнем, че цветята е добре да бъдат от един вид. Предвидливо поставете всичко на масата, така че да не се налага да я напускате през няколко минути, за да сервирате подправки или друго.

Дори да сте сигурни, че сте постигнали перфектната хармония, то малко височина никога не е излишна. Ето защо нашият съвет е да добавите красив свещник. Не забравяйте да разпръснете и няколко цветни акцента, напомнящи за домашния уют, на който сте господар.

Ние от TopDom.org няма да преставаме да ви радваме и изненадваме с нови и интересни идеи за това как да постигнете съвършената визия в дома си.

Препоръчваме ви: