Как винаги да сме готови за неочаквани гости

Неочаквани гости - как да ги посрещнем

Гостите са наистина приятно изживяване. Особено, когато сте имали време да се подготвите за тях разбира се. Но когато ви изненадат и времето ви за реакция и подготовка е свалено до минимум, тогава ще се наложи да познавате някои полезни трикове, които да поддържат дома ви готов за непредвидени посещения.

Да, има такава възможност и тя изисква от вас да запазите самообладание и да се справите с нужните стъпки предварително. Така, дори предизвестието ви да дойде час преди самите гости, вие ще бъдете подготвени на  100%.

Как да бъдете постоянно готови за неочаквани гости

Входът и антрето

Дори да изглежда малко натруфено, винаги можете да имате кана със свежа вода, за всички, които влизат в жилището ви. Към тях добавете няколко стъклени чаши за по-голямо удобство. Всичко това, в случай, че има достатъчно налично пространство по отношение на домашното антре разбира се.

Това ще покаже огромно внимание към всичките ви познати, които идват да ви посетят и ще ги накара да се почувстват комфортно още от вратата.

Ваза с цветя. Едва ли има по-красива украса на дома от цветето. Ако държите да не използвате набрани цветя, винаги можете да поставите кашпа или саксия с живо растение, което да създаде приветливата атмосфера.

Банята

Дори тук можете да създадете приятното усещане в приятелите си, които са пристигнали изненадващо, че ще получат 5-звездно обслужване.

За тази цел поддържайте известно количество чисти хавлии и кърпи за лице в банята на специално място. Можете да добавите и няколко нови четки за зъби и сапун, които да бъдат винаги на разположение.

Причината е, че някои хора биха се почувствали неудобно, ако трябва да помолят сами за тези неща. В крайна сметка те са ваши близки и трябва да им осигурите удобно гостуване. Не е лошо да помислите и за наличието на допълнително тоалетна хартия и ароматизирани салфетки.

Спалнята

Спалнята е другото място, което можете да поддържате добре и постоянно, за да сте сигурни, че посетителите ви няма да ви изненадат. Имайте под ръка допълнителни възглавници.

По-добре да бъдат в излишък, отколкото да не ви достигат. Същото важи и за завивките. Така ще покажете, че сте грижовни домакини и ще заявите приятно внимание и възпитание.

Бихте могли да добавите и малки на вид декорации, които да създават настроение в тези помещения. В крайна сметка, най-важното е приятелите ви да се чувстват наистина комфортно и добре в жилището през целия си престой.

Препоръчваме ви: