Как да се отървем от хлебарките

борба с хлебарките

Кой не е чувал за хлебарки?! Това са едни от най-отвратителните и неканени гости във всеки един дом. Насекомите са отблъскващи и биха могли да замърсят вашата храна, както и да пренесат болести, без дори да забележите. Най-притеснителното обаче е, че хлебарките си намират скривалища навсякъде в къщата и са най-активни през нощта, когато обикновено спим.

Искате веднъж завинаги да сложите край на тази напаст и никога повече да не виждате пълзящите им тела в дома си? Какво се изисква от вас да направите? Обмисляте идеята да звъннете на професионална фирма, но имате опасения, че използваните от тях препарати могат да навредят на здравето ви? Какво ще кажете да пробвате най-напред с природни средства, които се срещат в почти всяко едно домакинство.

Ние от TopDom.org ви предлагаме да прочетете цялата статия и да почерпите най-напред полезна информация, която ще ви помогне да се справите и сами с нашествието на хлебарките у дома.

Какво трябва да знаем за хлебарките, преди тяхното унищожение

Преди да споделим за онези средства, с които да ги прогоните, то ще ви информираме за местата, където най-много обичат да се крият тези досадни и противни насекоми. Именно там можете да ги срещнете в светлата част на деня. Пукнатините са най-благоприятните „жилища” за хлебарките. Дървените мебели също успяват да им предложат онзи комфорт и спокойствие, от които се нуждаят те.

Обикновено хлебарките се промъкват в домовете ви, използвайки пролуките край прозорците и вратите. Могат да се промъкнат още през сухите тръби в чешмата, пералното помещение, печките, а дори и през климатика. Нямате идея колко са изобретателни и какви ли не мисли им минават през главите само и само да се доберат до дома ви, където със сигурност не са желани, но пък за сметка на това вероятно се чувстват най-добре.

Какво да използваме?

Как обаче да се отървете от малките гадини, без да се налага да правите цялостен ремонт, за да ги прогоните веднъж завинаги? Тук е моментът да се съсредоточите и да четете внимателно дума по дума редовете, по долу, изписани с ценна информация за унищожаването на хлебарките.

Домашните антисектициди са възможно най-добрата алтернатива, тъй като с тях няма да рискувате здравето на членовете в семейството си. Преди да приложете което и да е било средство, то добре е да знаете, че винаги трябва да поддържате дома си чист, тъй като това е един от факторите в него да прииждат нежелани гости.

Почистете основно целия си дом, като проверите всички онези места, на които обикновено не обръщате почти никакво внимание. Повдигнете матраци, декоративни възглавници, не забравяйте да почистите празните пространства в кухнята между отделните електроуреди, както и да повдигнете онези мебели, под които обикновено се събира не малко прах.

Хлебарките са върли противници на аромата на дафинов лист. Ако смятате, че на определени места са си направили скривалища, то поставете стрити или нарязани листа и ще видите как мигновено ще изпълзят от леговището си.

Лучената и борна киселина са перфектното средство за прогонване на хлебарки. Нужно е да приготвите паста, в която да включите нарязана глава лук, чаша брашно, вода, захар и няколко лъжици борна киселина на прах. С получена смес втрийте местата, където смятате, че живеят досадните насекоми. Скоро след това няма да има и следа от тях.

Надяваме се много скоро да се отървете от присъствието им, без да се налага да се възползвате от услугите на професионална фирма, която да ощети портфейла ви.

Препоръчваме ви: