Термити – как да се справим с тях

Термити - как да се справим с тях

Термитите могат да бъдат голяма напаст, защото веднъж загнездили се в дома ви, те трудно могат да се махнат от там. Това, разбира се, не е невъзможно, но може да представлява сериозно предизвикателство.

Има много неща, които имат способността да убиват термити. Има определени химически препарати, които могат незабавно да убият цяла една колония от тези инсекти.

Лицензираният професионалист от фирма за дезинсекция може да направи това за вас и да ви помогне да намерите дълготрайно решение на проблема. Препоръчително е да се доверите на експерти, но все пак, ако нямате тази възможност, то по-добре да опитате да се справите с проблема сами, отколкото да не вземете никакви мерки.

Как да убием термитите

Има различни препарати, които могат да унищожат термитите и повечето от тях не се различават особено от продуктите против мравки. В повечето случаи, препаратите са много ефикасни, защото една натровена буболечка се превръща в храна за няколко други, което бързо може да ви избави от цяла колония.

Дръжте дървото сухо

Влажната дървесина може да бъде основната причина за заразяване с термити. Те изискват среда, която има подходящо ниво на температура и влажност, което обяснява защо са създавали сериозни проблеми в американския Юг, където времето е винаги топло и влажно.

Ниската температура е безотказен начин

Ниската температура е омразна за термитите. Тя може да се постигне с помощта на течен азот или просто ако оставите за един – два дни дървените мебели в двора в най-студените зимни дни. На терасата също става много студено, така че ако живеете в апартамент, можете да се възползвате доста ефикасно от природата. Важно е температурите да паднат и да се задържат около и под нулата.

Водата ги убива

Просто удавете термитите, за да се отървете от тях. Ако намерите гнездо на термити, напълнете го с вода и ще ги унищожите напълно. Това, обаче, може да е нож с две остриета, защото ако напоите с вода дървена повърхност, ефектът ще е точно обратния. Използвайте вода само за термитите, които са навън и в земята.

Слънчевата светлина

Ако няма достатъчно слънчева светлина, която да проникне в дома ви, вероятно е термитите да унищожат къщата ви. Слънчевата светлина играе важна роля в естествен репелент против термити. Не дръжте прозорците затъмнени през деня. Нека слънчевите лъчи нагреят помещението.

Сол

Солта може да бъде един изключително ефективен и естествен метод за убиване на термити. Няма да се налага да ползвате опасни химикали и да пръскате с тях. Достатъчно е да насолите добре мястото, на което се предполага, че е гнездото им.

Препоръчваме ви: