Как да подредим дома си според Фън Шуй

фън шуй

Източните учения съветват редица неща всеки един домакин, за да постигне той и семейството му достатъчно хармония в жилището и атмосферата в него. Така тези положителности биха рефлектирали и върху съзнанието на хората, които обитават този дом, както и на топлите отношения помежду им.

Когато говорим за Фън Шуй, трябва да споменем и огромното му влияние в обзавеждането на апартамента или къщата.

Ако сте почитатели на тези теории и смятате, че принципите им наистина действат и могат да направят живота ви доста по-позитивен, то сте наясно, че понякога с дома трябва да се направят редица промени, за да отговаря той по перфектен начин на съветите на тази тенденция.

От кое помещение да почнем с Фън Шуй

Сред най-обитаваните помещения в жилището е спалнята. Тази стая никога не трябва да бъде пренебрегвана от гледна точка на обзавеждането или декорациите, които поставяте в нея.

Според всички специалисти по Фън Шуй, както и интериорни дизайнери, това пространство трябва задължително да бъде качествено подготвено за вашата почивка или активно време.

В повечето случаи спалнята е с не особено големи размери, особено ако се намира в сградите тип ново строителство. Ето защо, трябва да се помисли добре преди да боядисате, обзаведете и украсите това място, за да се създаде достатъчно добро усещане за пространство.

С какво да започнем в спалнята

Едно от най-важите неща, на които често много хора не обръщат внимание е огледалото в спалнята. Източното учение категорично отрича наличието му в спалното помещение.

Поставянето на този аксесоар и нужен предмет в дома трябва да се избегне да бъде част от интериора на помещението, в което спите, макар и за много хора това да звучи безсмислено и абсурдно. Във вярванията на източната наука обаче, това е абсолютно табу и се забранява категорично.

Според тези конкретики, огледало в спалнята би могло да разруши брака между двама човека. Тези сили на рефлектиращия аксесоар му се приписват съвсем основателно според последователите на течението, тъй като той се смята за магически предмет.

Какви са причините, заради които не трябва да монтираме огледало в спалнята според Фън Шуй

Както казахме, то се счита за вълшебна част от интериора на един дом, който улеснява нахлуването на лоши енергии. То може да ги задържа, както и да ги отразява.

Това е много опасно, особено по време, когато човек спи или си почива. Причината е, че тогава сме буквално и преносно беззащитни за всякакъв вид невидими енергии. Това е основната причина, заради която е абсолютно противопоказно да спите и в същото време да бъдете отразявани в огледалото.

В случай, че задължително искате или просто имате нужда от поставянето на подобен предмет в спалното си помещение, то тогава специалистите по Фън Шуй съветват да го поставите на „скрито“ място.

Добър вариант е вътрешната страна на вратите на гардероба ви. По този начин едновременно ще имате нужното ви средство за оглеждане и приготвяне на тоалета преди да излезете навън, както и важната според източното учение защита от лоши енергии.

Според вярванията, не само този аксесоар е забранен в спалното помещение. На видно място не трябва да имате и други подобни предмети, които имат отразяваща повърхност. Това важи и за екрана на телевизора, който също рефлектира светлина и образи. Добра идея е да покриете тази част на уреда с кърпа, особено преди да легнете да спите.

Препоръчваме ви: