5 неща, които правят дома по-уютно място

5 страхотни съвета за уютен дом

Във времена като тези, в които сме в момента – на социална дистанция и тотално запрещение, домът вече не е място, в което само прекарваме част от свободното си време. То постепенно се превърна в наша крепост и единствено убежище.

Когато прекарваме по-голямата част от деня си в него, съвсем естествено е домът ни да се цапа, износва и разхвърля повече от нормалното. Както всяко нещо, хубаво е и в дома ни да настъпват дадени промени през известно време.

Днес избрахме пет неща, които смятаме, че ще ви помогнат да забавите идването на момента, в който ще почувствате безмерната сила на еднообразието. Отделете само три минути от своето време, за да прочетете тази статия и тя да ви избави от пристигащата сивота.

Съвет #1: Изперете всички килими и завеси

Често, в забързаното си ежедневие, ние не обръщаме никакво внимание именно на тези елементи от домашния интериор.

За жалост обаче, те са нещата, които се зацапват най-много вкъщи и имат нужда от сериозно почистване през определен период.

Съветът ни е, ако сте решили да внасяте уют в дома си, то да започнете от изпирането на завеси, пердета и килими.

Това освен чистота в този болнав период, ще донесе и прекрасен аромат в помещенията.

Съвет #2: Сега е моментът за нови покривки

Покривка?! Това яде ли се?

Не, не се яде, а всъщност ядете върху нея. Но нека не сме прекалено старомодни и да не смятаме покривката само за една проста постелка.

Този орнамент от домашното устройство има специални сили и те са в неговите цветове и изображения, които би могло да носи.

Казват, че цветовете лекуват, а във времена на грип и болести нямаме ли нужда от това постоянно да подсилваме имунитета си с един цветен дом?

Помислете по въпроса за нови покривки, чиито цветове да си отиват с останалата част от вашия дом.

Съвет #3: Пъзели по стените

Да, това вече е същинско бинго в света на оригиналните идеи. Дори би могло да се нарече и арт-движение.

След това сериозно представяне на третата идея, бихме искали да ви посъветваме да се замислите в кой ъгъл вкъщи е най-празно и незапълнено.

Точно там приложете един пъзел, който да внушава това, че в тази къща живеят умни хора, които имат интересни идеи в главите си.

Съвет#4: Нови възглавници за стария диван

Дали ще го вържете с покривката от предложение номер две, или ще се съобразите с цветовете на стените – няма значение.

Посетете някой от многото онлайн магазини и изберете нови декоративни възглавнички за вашия стар диван.

Това освен до освежаване, ще доведе и до изцяло нова визия на един супер употребяван предмет вкъщи. Даваме гаранция, че всички членове на семейството ще са доволни от новата придобивка.

Съвет #5: Свещници

Повече романтика, трептяща приглушена светлина, чаша вино, листа от рози… добре, замечтахме се.

Но ако искате да превърнете семейното гнездо в едно място за повече хубави моменти и спокойствие, то елегантните свещници и малко ароматни свещи в тях биха помогнали.

Бъдете креативни и се развихрете!

Препоръчваме ви: