5 съвета при избора на нов дом

Нов луксозен апартамент в Бояна - Fohar.bg

Ако търсите да закупите имот, вече може и да изпитвате не малко разочарование и притеснение дали желаното от вас е постижимо. Това важи с пълна сила, ако търсеното жилище е това, което ще се превърне в новия ви дом.

В случай, че искате да закупите имот с инвестиционна цел, вероятно няма да имате толкова много изисквания. Но мястото на което ще отгледате децата си, е такова, че трябва да отговаря на редица важни за вас неща.

Поради това е добре да преразгледате плюсовете и минусите на нов апартамент в Бояна или друг елитен квартал на София и да си дадете сметка коя инвестиция ще се окаже най-сполучлива.

1. Изберете локацията

Не случайно казват, че това е най-важното. Локацията определя в огромна степен и цената на имота. Хубав квартал с добра инфраструктура значително ще повиши цената на имота. Но няма как да не отчетете, че наред с по-високата цена ще получите и значително по-високо качество на живот.

Разгледайте и посетете различни места – апартаменти в Бояна или някой съседен квартал. Разходете се, за да усетите как се чувствате и в едно по-практично измерение колко време ви отнема да отидете до магазина. Качете се в колата си и проверете за колко време стигате до работното си място.

Това са важни неща, с които е добре да сте наясно предварително. Никой не иска да пътува прекалено дълго и е добре да сте наясно с това какво ви чака с избора на имот на определено място.

2. Разпределение на апартамента

Ако желанието ви е да станете собственик на тристаен апартамент, е добре да видите подробни планове на имота. Имайте предвид, че сегашните ви нужди със сигурност ще се променят само в рамките на няколко години.

Не малко имоти позволяват да се правят мащабни вътрешни промени. За да стане това възможно е добре да проверите архитектурните планове за точното положение на всички носещи колони и трегери.

Така или иначе е добре да имате идея, освен това, което виждате в момента и какво може да направите в бъдеще. При добре реализиран проект може да добавите цяла спалня към апартамента си.

3. Изберете качеството

Ако до преди 15-20 години качеството беше мъгляв термин, що се отнася до строителството, сега това категорично не е така. Купувачите са добре информирани и искат да получат максимумът за парите, които са готови да дадат.

Така от екстра в бутиковите сгради, вграждането на всевъзможни „умни технологии“ постепенно се превръща в стандарт при новото строителство. Качеството означава и висок клас на всеки един от вложените строителни материали.

4. Самостоятелен блок или част от затворен комплекс

Няма как да отговорим еднозначно на това. За някои хора предпочитанията натежават в посока на това да изберат имот, който е просто част от жилищна сграда. Но не малко се спират и на варианта да заживеят в комплекс, който не само да им гарантира сигурност, но и всевъзможни удобства.

Обмислете всички онези затворени комплекси с луксозни апартаменти в Бояна, които си струва да разгледате. Не само лукс и отлично изпълнение, но всичко това е в подножието на планината и ще ви даде чувството, че през цялото време сте сред природата.

5. Мислете в перспектива

Няма как да не споменем и за това. Покупката на жилище е не само средносрочно решение на това къде ще живеете. Това е инвестиция, която е добре да нараства във времето, а не са губите от своята стойност.

Изборът на престижна локация и качествено строителство ще ви гарантират, че след години ще може да продадете имота на по-висока цена, от колкото сте го купили. Добър пример за това е произволен апартамент в Бояна – изискан квартал, който никога не губи от престижа си и поради тази причина имотите там са толкова желани.

Препоръчваме ви: