Онова, което не виждаме вкъщи

типични неща във всеки дом

Всяко жилище е уникално само по себе си заради това, че хората сме уникални по своите вкусове, разбирания, естетически възгледи и куп други показатели. Всеки украсява своя дом по личното си усмотрение и в това няма нищо лошо и ненормално.

Дори напротив. Ако трябва да бъдем абсолютно обективни, няма нищо по-лошо от уникалността и това един човек да намира своето гнездо за неповторимо. Още по-хубав е самият стремеж към постигане на всичко това.

Кои, обаче, са онези общи черти, които се проявяват в дома на българина? Толкова дълбоко ли са заровени те в нашата народопсихология, че понякога дори не ги забелязваме?

Днес решихме да ви покажем кои са онези три толкова общи неща, които можете да срещнете в един голям процент от българските домове. Разпитахме сериозно количество хора, за да постигнем някаква ориентировъчна представителност и достоверност на проучването по темата.

Украсата около и над телевизора.

Да си признаем, свикнали сме при баба винаги да виси онази бяла плетеница от чеиза ѝ, когато е била млада. Тя обикновено се слага над телевизора, за да може върху нея да се положи старателно с математическа точност някое стъклено или направено от ратан панерче, в което да се оставят ментови или карамелени бонбони, някоя ябълка или суха паста.

Бабите ревностно защитават тази постройка и дори като почистват ежеседмично, след това също толкова старателно поставят наново своето творение.

Найлоновата калъфка на дистанционното.

Абсурдно е просто някой от нас да не е ходил поне веднъж в дом, в който дистанционното за телевизора в дневната да не е обвит в найлон, който отзад да е запечатан с тиксо. Тайната на това творение е в грижливостта на българина.

Много неща можем да кажем за българите, но със сигурност не можем да ги наречем немарливи. Народ, който пази дистанционните си устройства по такъв начин няма как да бъде унищожен.

Всъщност, има и една по-медицинска теория за това решение. Едно от най-мръсните неща, до които можем да се докоснем в един дом, това без никакво съмнение, е дистанционното.

Всеки пипа, използва го, а след това го слага на най-различни места. Това са все предпоставки за полепване на всякакви микроби по устройството, което е първи другар на телевизора.

Шишето от безалкохолно под масата.

Колко това е аспект от декорацията на един дом – не знам, но е безспорен факт, че българинът е измислил органайзера. Точка на всякакви спорове по темата.

Няма човек на тази планета, който да разбира по-добре от българина как се прави толкова стабилна организация, че всичко да ти е на една ръка разстояние. Следващия път, в който видите шише от безалкохолно под масата, се сетете за две неща.

Първо, снощи в този дом е имало гости и второ – не смейте да пиете ако шишето е от вода, а вътре течността е прозрачна.

Препоръчваме ви: