Как да подготвим дома си преди появата на бебето

Подготовка за новородено - какво да знаем

Като, че ли е задължително правило, преди едно бебе да се появи на бял свят, неговите родители се заемат с отговорната и нелека задача да извършат някой значителни промени в дома си, било то пребоядисване, хигиенизиране, а дори и основен ремонт.

Истината е, че това са важни неща и няма как да ги оставим на заден план, тъй като малкото човече, което много скоро ще се появи в семейството, се нуждае от чистото, топлина и уют, каквито единствено ние можем да му осигурим.

За да бъдем абсолютно полезни на всички онези бъдещи родители, то ние ще се постараем по възможно най-точния, кратък и перфектно аргументиран начин да им изложим няколко съвета, с които да си послужат във всеки момент.

Целта ни е да ви улесним в това ви начинание, така че работата ви да бъде спорна и да имате ясно предначертан план за това какво ще се случва от тук нататък.

Подготовка преди раждането – какво трябва да знаем

Онези от вас, които броят дните до появата на най-малкия член в семейството, е добре вече да са приключили с подготовката и почистването на дома, тъй като не е за препоръчване да оставяте нещата за последния момент.

Все пак никой не знае кога точно ще се чуе детски плач и малкото юначе може и да не дочака датата и да се появи много по-рано от очакваното.

Освен това, в случай че сте заложили на смяна на мебелите, то добре е да знаете, че обикновено месеци наред от тях се излъчва миризма на лакове, която отшумява с времето.

Поставяйки ги седмица, преди раждането, то рискувате да осигурите една не напълно безвредна среда.

Същото се отнася и за някои видове изолации или тапети, които скоро сте поставяли върху стените.

Със сигурност този аромат няма да навреди сериозно на малкото ви съкровище, но не е никак за предпочитане то да вдишва всички онези изпарения, които при възрастните е възможно да отключат някои алергии, свързани с кихане, сълзене на очите и прочие.

Ако все пак сте закъснели с ремонтната дейност, то поне дръжте отворени всички врати и прозорци, така че да се проветри максимално добре.

Може би почистването след самата ремонтна дейност е ключовият момент, тъй като всички онези прахообразни частици са наистина опасни за малкото човече.

Приемаме, че бъдещата майка няма как да се заеме с тази задача, поради простата причина, че тежестта в коремчето й няма да позволи, а и освен това не е никак здравословно за нея и бебето.

Съветваме ви да наемете професионална фирма за почистване, която да си свърши перфектно работата, а на вас да остане единственото задължение да очаквате най-великото събитие в живота да ви сполети.

Надяваме се наистина да сме ви били полезни и много скоро да държите със скута си здраво бебче, обгърнато от чистото и уюта на неговия дом!

Препоръчваме ви: