Как да почистите огледалото в банята безгрешно

огледало в банята

Огледалото е една задължителна част от интериора на мокрото помещение, която изисква вашето внимание и оптимална грижа. Като добър домакин, би трябвало да се интересувате и от чисто визуалния вид на тази част от дома си. Причината е, че освен вас, гостите ви също биха забелязали наличието на нечистотии или петна от твърда вода.

На практика всеки знае по един или повече начини за справянето с подобни проблеми. Това почистване обаче, изисква и правилно забърсване. Не сте забравили за това, нали? Точно така!

Качествен препарат за стъкло и гъба не вършат цялата работа. Нужен е и метод на ръчно подсушаване. Не е нужно да бъдете спец по бойни изкуства, за да използвате специален замах, макар, че все пак и това е от значение.

Как да почистим огледалото в банята безупречно

  • Движението на ръката

Забравете за кръговите движения, тъй като те не успяват да отнемат праха или другите замърсители на тази част от банята ви.

Причината е, че ако не използвате и правилната кърпа или гъба, голяма част от техните влакна остават залепнали на стъклото. В началото могат да бъдат незабележими, след което обаче ще се появят съвсем видими.

За най-добри резултати ви съветваме да забърсвате стъклената повърхност с S-образни движения, като започнете от най-горната част и продължите надолу.

  • Забравете за хартиените кърпи и парцалите

Най-ефективният материал за този случай е микрофибърната кърпа. С нейна помощ няма да оставяте следи от влага или мокри ивици, които по-късно ще бъдат видими.

  • Методът

По-добрият вариант е да напръскате препарат върху кърпата, а не директно върху стъклото. В противен случай течността би могла да проникне зад сребърната повърхност от плоскостта, след което да създаде черни пукнатини във формата на ивици.

Други грешки, които бихте могли да не правите повече, спрямо останалите гладки повърхности в банята

  • Вместо да триете остатъците от сапунената пяна всеки няколко дни от гладките и огледални повърхности на дръжката на душа например, можете да използвате специален препарат, който пречи на натрупването на тази мръсотия като цяло. Така ще намалите времето, което изразходвате в почистването на тази част от мокрото помещение;
  • Ако окачвате хавлиите си в банята и те са все още влажни, е добре да им осигурите достатъчно пространство, а не да бъдат прилепнали към стената или една към друга. В противен случай, ще се наложи да се справяте с неприятния на мирис мухъл от текстила, а това далеч не е приятна задача;
  • След използването на четката за банята, не бързайте да я прибирате обратно в съда ѝ. Със сигурност е много по-добре първо да я измиете под течаща вода, след което задължително да я оставите настрани, за да изсъхне и не образува вредни бактерии;

Следвайте тези основни правила и ще се радвате на перфектно чиста и блестяща баня. Така ще бъдете спокойни, че дори гостите ви да ви изненадат, това помещение ще им предостави уют и завидна чистота.

Препоръчваме ви: