Как да измием силно замърсени прозорци

Измиване на силно замърсени прозорци

Ако най-накрая сте решили да се захванете с познатото на всички пролетно почистване, то добре би било да почерпите не малко количество полезна информация, свързана с измиването на прозорците. Всяка една домакиня е на мнение, че това е една от най-неприятните задачи, които обикновено отлага във времето.

В един момент обаче се налага да запретне ръкави и да стартира процеса, тъй като прозорците са като огледалото на дома и за да изглежда всичко перфектно, то те трябва да се почистват редовно.

Няколко полезни трика за почистването на прозорците

Съществуват хора, за които почистването е от онези ритуали, заемащи важно място сред ежедневните им задачи. За други това е просто нещо, което трябва да свършат, ако искат в дома им да цари ред и хармония.

Без значение от това вие към кой тип принадлежите, то не забравяйте, че е добре да имате дори и минимални познания, които да ви помогнат да станете свидетели на блестящи резултати.

Ето и на какво да обърнете внимание като общи насоки:

  • Задължително правило е с парцал, прикрепен към дълга дръжка, да съберете всичката насъбрала се мръсотия по външната страна на сградата, която обитавате. Не забравяйте, че колкото по-малко прах и паяжини има в близост до самия прозорец, то той толкова по-рядко ще се нуждае от почистване.
  • Преди да преминете към кулминационния момент, то нашият съвет е с препарат да почистите както рамките на прозорците, така и самата дограма. По този начин премахвате праха, който обикновено се събира върху всяка една извивка и стои трайно там, докато не се погрижите за отстраняването му.
  • Ако имате мрежи за комари, то не пропускайте да ги свалите и да ги измиете старателно под течаща вода, като използвате и някакъв препарат, било то специализирано средство или най-обикновен шампоан.
  • Ако искате наистина добри резултати, то бихте могли да вкарате в действие висококачествен антистатичен спрей, който успява да предотврати скорошното полепване на мръсните частици върху прозорците.
  • За да не се налага в най-скоро време да се залавяте с хигиенизирането на тази част от обзавеждането, то нашият съвет към вас, е да намалите пушенето, в близост до прозорците. Бъдете сигурни, че това ще даде резултати и то много скоро.
  • За да запазите блясъка на вашите добре почистени прозорци, то от ключова важност е да сменяте редовно филтрите на климатиците си. може би не сте се замисляли върху това, но е добре да го вземете под внимание и да не го подминавате с лека ръка.

Спазвайки всички тези съвети, то вие ще си гарантирате едни съвършено чисти прозорци, през които да виждате света навън!

Препоръчваме ви: