6 причини да си сложим щори или завеси

6 причини да си сложим щори или завеси

Въздействието, което слънчевата светлина оказва върху обзавеждането е очевиден на местата, които за по-дълго време са останали незащитени. Подовите настилки, текстила, завесите, мебелите и всичко друго, за което се сетите се поврежда и страда от твърде силната слънчева светлина. Но това не е всичко. Има поне 5 причини да поставите щори или завеси, с които да защитите своя дом.

6 причини да поставим щори или завеси

Несъмнено, поставянето на щори или пък на завеси е едно от най-полезните неща, които можете да направите за дома си, а зад това твърдение си има многобройни причини.

Ако се замислим малко, ще видим, че това ще направи дома ни по-красив и стилен, а в същото време е и нещо наистина доста практично, което ще направи всеки апартамент или къща ни по-приятно място за живеене. Ето и 6 причини, които ще подплатят това твърдение, така че да не сме голословни.

1. Предотвратяване на увреждания от слънцето

Когато слънцето премине през прозорците, то може да нанесе сериозни увреждания върху мебелите. За да се запазят те за по-дълго време, а и за да контролирате топлината през горещите летни дни, поставянето на щори и завеси е от първостепенно значение.

2. Интимна атмосфера

Поставянето на плътни завеси или щори ще ви позволи да запазите интимната атмосфера в своя дом и ще позволи да се наслаждавате на спокойствие на обстановката с вашето семейство или интимен партньор.

3. Сигурност

Възможността външни хора да могат да гледат в дома ви означава и по-висок риск от кражби и влизане с взлом. Добре е външните лица да нямат възможността да наблюдават безпрепятствено какво става у вас. По този начин ще намалите риска в доста голяма степен, а и вие самите ще се чувствате по-спокойни.

4. Изолация

Всеки има нужда от това да се изолира от света от време на време. По този начин човек сякаш се “изчиства” от стреса, от лавината от впечатления, от безкрайните емоции, независимо дали положителни или отрицателни, които светът ни носи. По този начин вие ще можете да прекарате известно време само със себе си, а това реално ще ви позволи да се почувствате максимално заредени с енергия. Поставянето на пердета или щори играе психологически ролята на една символична бариера между вас и света около вас.

5. Контрол на светлината

Щорите или завесите ще ви позволят да контролирате степента на осветеност на вашия дом. Това ще ви даде възможност да прецените как вие, вашето семейство и вашите гости ще се чувствате най-добре и от колко точно светлина се нуждаете.

6. Декорация

Прозорците просто изглеждат добре когато върху тях има завеси или щори! Днес интериорният дизайн е свързан с текстурата. Добавянето на автентични тръстикови, дървени или ръчно тъкани щори, би могло да направи вашия дом едно много по-привлекателно място.

И ако се притеснявате, че така ще скриете цялата стена, недейте. Монтирайте щори или завеси само в рамката на прозореца, ако това е възможно. Изберете нещо, което няма да заема много място в горната част на прозореца или в неговата странична част, когато е напълно повдигнато.

 

 

 

Препоръчваме ви: