Хигиена на секс играчките – защо е толкова важна

Хигиена на секс играчките

Хигиена на секс играчките – защо е толкова важна и как се поддържа? Еротичните играчки могат да са изключително полезни в осигуряването на разнообразие в сексуалния живот на всеки зрял човек, независимо дали към момента е обвързан или необвързан.

Ето защо е хубаво всеки да разполага в нощното шкафче с подобен предмет според потребностите си. Независимо дали става дума за вибратор, дилдо, анална играчка или мастурбатор от типа изкуствена вагина, едно нещо е много важно – хигиената.

Защо хигиената е критично важна при секс играчките

Всички секс играчки, като например вибратори, “фенерчета” и анални играчки влизат в пряк контакт с телесните течности на този, който ги използва. Ето защо е от огромно значение те да бъдат почиствани старателно.

Много хора предпочитат да използват своите вибратори или мастурбатори с презерватив, но това, макар и да минимизира нуждата от поддръжка, все пак не я премахва напълно.

Ето защо е важно да знаете как да почиствате правилно и след всяко ползване тези артикули. Поддържането на добра хигиена на вашите секс играчки всъщност изобщо не е сложно, стига да го правите всеки път.

Как да почистим секс играчките

Ако секс играчките могат да се разглобяват, както е случаят с много от мъжките мастурбатори (изкуствени вагини) или с много видове вибратори, можете да ги разглобите на съставните им части, а след това да ги потопите в легенче с топла вода и сапун.

Там можете да я измиете старателно, без да да бързате, като се стараете да не остане непочистено място. В секс шоповете в търговската мрежа се предлагат и препарати за почистване на секс играчки (вижте например в Sexo.bg).

Хигиена на секс играчките и кои играчки се почистват най-лесно

По правило най-лесно се почистват секс играчките от типа на дилдото, защото тук говорим за един цял предмет тип отливка, който няма части за разглобяване. Това го прави и най-лесен за миене, като това може да се прави и под топлата вода на чешмата.

Освен от телесните течности, много често тези артикули трябва да се почистят и от лубрикантите, тъй като много потребители ги използват по този начин за да им бъде по-лесно. Лубрикантът създава добро ниво на смазка, но изисква малко повече усилия при миенето.

Препоръчваме ви: