Есенни дамски обувки – какво да изберем

есенни дамски обувки

Есенни дамски обувки – есента показва какви сме като натура и какъв е начинът, по който гледаме на живота. За едни хора, това е времето от годината, в което се чувстват малко подтиснати и депресирани, страдайки по вече отминалото лято.

За други, по-ведро настроени, есента е идеалното време за нов гардероб и обувки, за дълги разходки на открито и за наслада на топлите и нежни, но вече не толкова парещи и жарки, слънчеви лъчи.

Есента е време за нови есенни дамски обувки

Есента е време за нови обувки. И тъй като това е променлив сезон, има голямо значение дали купувате обувки за началото на есента или за края ѝ (за есенни дамски обувки, можете да разгледате на Stemanelli.com).

Най-добрите обувки за ранна есен са тези, които не са твърде тежки, топли и дебели. Това е така, тъй като температурите все още не са претърпели драстични промени. Дните са доста топли, а нощите – хладни.

Най-добрият избор за това време са класическите дамски обувки. Те са затворени, но по-изрязани, имат минимум орнаменти, елегантни закопчалки около глезена (ако е необходимо, изчистен дизайн и ток.

На мода през есента могат да са не само токовете, но също така и масивната подметка с платформа. Носовете на обувките могат да бъдат заострени или заоблени, според вкуса ви.

По ежедневните модели също могат да бъдат добър избор

През есента често по улиците се виждат и мокасини. Този тип обувки се отличават с нисък масивен ток или той направо липсва. Те са украсени с ресни или пискюли и могат да се опишат като удобни, но елегантни. Могат да бъдат от естествена кожа, от набук или велур.

За по-топлите дни в началото на есента много от жените обичат да носят и от така наречените балетки или балетни пантофки. Те не са много удобни за дълго ходене, но са подходящи за времето през есента.

Какво да изберем за носене през по-късната есен

За късната есен можете да изберете нещо по-затворено, което ще носите и по-късно през зимата. Тук като пример могат да послужат чифт елегантни кожени боти с височина около и малко над глезена. Това е много удобна и стилна обувка, която никога не излиза от мода.

Препоръчваме ви: