Защо е важно цялото семейство да приема пчелен прашец

приемане на пчелен прашец

В никакъв случай не бъркайте пчелният прашец с пчелна пита, пчелно млечице или пчелен хляб. Това е напълно самостоятелен продукт, без значение, че присъства в състава на изброените преди малко. Прашецът представлява малки сфери, които са меки и приятни на допир.

Цветът на самия прашец е различен – може да бъде както ярко жълт, така и черен. Нюансите зависят от цвета на растенията, чиито прашец събират пчеличките. В състава на пчелния прашец присъстват минерали, витамини, липиди, протеини и въглехидрати.

Как пчелният прашец достига до нас и семействата ни

Пчелният прашец е удивителен продукт, който съветваме цялото семейство да го консумира. Той се набавя, благодарение неуморната работа на пчеличките, кръжащи около тичинките на избрани от тях цветя. Докато прехвърчат от цвят на цвят, то поленът полепва по телцата на пчеличките, заради мъхестата им обвивка.

За да се получи това, което ние виждаме като краен резултат, то прашецът се смесва със слюнчените жлези или с нектар. Тези малки топченца, които се образуват от прашеца и нектара или слюнчените жлези, се поставят в кошнички, които трудолюбивите насекоми носят на задните си крачета.

Това е процесът на производство на пчелен прашец, който днес всеки има възможността да си закупи от специализираните фирмени магазинчета или директно от производителя.

Ако сте решили да подсилите имунитета на вас и цялото си семейство, то ние ви съветваме да си набавяте този чудотворен продукт единствено от места, за които сте сигурни, че ви предлагат качествен продукт. Не рискувайте със случайни търговци и производители, тъй като едва ли ще получите гаранция за качество.

Що се отнася до ползотворното действие на пчелния прашец, е добре да споменем, че в състава му присъстват около 250 полезни вещества. Безопасен е за повечето хора, стига да се приема за кратко време. Задължително трябва да започнете с консумацията на пчелен прашец с малко количество, без значение дали имате или не алергия към меда.

Ето и някои от доказаните ползи от пчелен прашец:

  • Подсилва имунитета;
  • Изключително силен антиоксидант;
  • Пълноценна хранителна добавка;
  • Действа успокояващо на възпаленията;
  • Премахва стреса;
  • Влияе благотворно на цялото здраве.

Обикновено хората си задават въпроса, свързан с начина на консумация на пчелния прашец. Най-лесно  да го приемате като добавка в киселото си мляко. Стартирайте с малки дози, както споменахме и по-горе в статията. При децата първоначалната доза не бива да надвишава 2-3 зрънца, докато при възрастните около ¼ чаена лъжичка.

След като нямате установени алергии и се чувствате добре от приема на добавката, то можете да я смесвате с кисело мляко и да оставяте да ферментира през нощта. На сутринта хапнете, като към това бихте могли да добавите още овесени ядки, кълнове, сушени плодове, семена или друго,за още по-пълноценна закуска.

Ние от TopDom.org сме в готовност непрестанно да ви настигаме с интересни и полезни статии, които ще спомогнат старта на по-здравословен начин на живот за вас и вашите семейства.

Препоръчваме ви: