Витамините, които подаряват здраве и красота на жените

витамини

Жените, като че ли, отделят много повече време за грижи към самите себе си. За разлика от силните си половинки, те гледат на здравето с други очи и при най-малкия проблем не пропускат да посетят личния си лекар, който да ги консултира и насочи към конкретен професионалист. Не е тайна също, че дамите са много по-запалени от мъжете по витамините и всички онези супер храни, които подаряват на тялото огромни дози енергия.

Ние не можем изцяло да си обясним подобно поведение, от страна на силния пол.

Вероятно при повечето мъже е резултат от непреклоним характер.

Това обаче не е от сериозно значение, тъй като днес ние ще се фокусираме единствено върху красивите половинки на мъжете, а именно върху жените. Ще споделим с нежните създания кои са онези витамини и минерали, които ще им подарят здраве и красота и ще ги накарат да се чувстват пълноценни.

Ако до този момент не сте приемали никакви витамини, то сега е времето, в което да преосмислите случващото се и да стартирате с висококачествени хранителни добавки.

Колкото и балансирано и здравословно да се храните, то в един момент преставате да подбирате храната си, особено, когато сте лишени от свободно време.

Тогава залъгвате глада с парче кекс, няколко блокчета шоколад или друг бърз въглехидрат. Това, разбира се, не е храна, която зарежда организма ви с витамини, минерали и други полезни вещества.

Какво трябва да знаем за витамините

13 са витамините, от които жените се нуждаят, независимо дали си дават сметка за това или пък не. Минералите и мастните киселини също не бива да се подценяват.

Проучванията сочат, че близо 30 % от жените страдат от недостиг на един или повече витамина или минерала. Когато възрастта напредва, то рискът от недостиг на витамини се увеличава. Много от жените развиват хранителни дефицити, ако не приемат подходящите витамини.

Всеки от нас е чувал за витамин Д. Знаете, че по-голямата част от него си го набавяте от слънцето. Съществуват и някой храни, които спомагат да си набавим витамин Д. Става въпрос за яйца, млечни продукти и някой видове гъби.

Ако се лишите от витамин Д, то това ще рефлектира върху костите ви и настроението ви. Излагайки се на слънце е добре да не ползвате през цялото време слънцезащитен лосион.

Застрашени от недостиг на витамин Д са мъжете и жените, които прекарват голяма част от времето си на закрито.

Както и сами се досещате, още много са витамините, за чието набавяне трябва да се погрижите, ако искате да се чувствате здрави и да изглеждате красиви.

Ние от TopDom.org ви предлагаме множество статии, в които сме селектирали полезна и интересна информация. Прочетете и останалите статии и се информирайте по важни за вас теми.

Препоръчваме ви: