Три съвета за боядисване с професионален ефект

3 съвета за боядисване с професионален завършек

В миналото да имаш боядисани с цветове, различни от бяло, стени се е смятало за признак на богатство.

Днес, със сигурност не прави впечатление за висок стандарт, ако си позволиш например лилава боя.

Въпреки смяната в мисленето през годините човешка еволюция обаче, не ни дава никакво право да неглижираме периодичната смяна на цветовете по стените у дома.

Дори напротив, хубаво е освен заради разнообразието, да боядисваме често заради уюта и обновяването на жилището ни.

Често, хората се замислят за това дали да не се доверят на професионална фирма, която да свърши тази работа вместо тях.

Това абсолютно е въпрос на място, защото не е тайна, че при малко тренировки, човек може и да се справи съвсем сам с боядисването, а по този начин да спести доста пари за труда на майсторите.

За да се разминете с няколко стотин лева разходи около смяната на цвета на хола или кухнята, днес ще ви дадем няколко съвета, с които да увеличите шанса си да постигнете истински шедьовър в сферата на бояджийството.

Предварително трябва да ви предупредим, че това да боядисаш сам целия апартамент не е лесно, не е бързо и въпреки че ще го правите сами – не е и евтино.

Съвет #1: Купете всичко необходимо наведнъж

От финансов аспект, не е никак евтино, но от гледна точка на спокойствието при същинската работа, това е перфектният вариант!

Затова ви съветваме да помислите дали наистина не е добра идея това да купите абсолютно всичко още при първото ходене до строителния магазин.

Какво трябва да съдържа списъкът ви преди да излезете за материали?

Съдържанието трябва да е следното: задължителният грунд за предварително нанасяне върху старата боя, желаните цветове нова боя, валяци (един за грунд и един за всеки различен цвят боя, с който ще работите), четки за ъглите между тавана и стените. Това са основните неща.

Съвет #2: Пазете чистота

Вярвате или не, това е най-сложната задача – да опазите жилището чисто по време и след боядисването.

Е, ако се питате как да постигнете перфектна чистота, то замислете се за използването на найлони.

Да, изглежда грозно и прекалено грозно, но впоследствие ще си благодарите за този избор. Преди да започнете да творите по стените, постелете цялата подова настилка и всички електроуреди и мебели с найлони.

Така дори да падат капки, което неминуемо ще стане, те ще падат върху найлона, който след това ще изхвърлите, а цялата покъщнина ще остане чиста и запазена.

Съвет #3: Нанасяйте боята само в една посока

Колкото и видеа да изгледате в интернет, то навсякъде ще ви посъветват именно това. Положете старание да нанасяте боята в една посока навсякъде по стената.

Ефектът ще се забележи след като боята изсъхне и навсякъде се създаде впечатление за равномерно разнасяне, а гостите ви ще питат коя е била бригадата, която сте извикали.

Е, тогава с абсолютно спокойствие, може да заявите, че сте бояджия с опит!

Препоръчваме ви: