Топ 6 най-необходими средства за почистване

Лечение - почистване, средства, въздействие

Почистването на дома е постоянна необходимост. Но искаме да вършим тази досадна работа, колкото се може по-бързо, и да не предизвиква никакви емоции у нас. А за това са важни правилните средства за почиства. Най-важните неща за почистване, които всеки трябва да има под ръка.

1. Кухненска хартия

Предмет от първа необходимост било то за ежедневно или за основно почистване. Подходяща е за всякакви повърхности, бързо попива водата, премахва праха, не оставя власинки. Едно руло кухненска хартия стига за месец.

Препоръчва се за ежедневно почистване около кухненската мивка, котлона и на кухненската маса, а също и за огледала и стъкла.

2. Универсално средства за всички повърхности

Ако предварително обработвате повърхностите със специална почистваща течност, замърсяванията и мазнините се отстраняват много по-лесно.

Освен такива средства обикновено се грижат за повърхностите. Също не е необходимо измиване, достатъчно е да се нанесат, а след това да се почистят с влажен парцал.

Сега се предлагат много натурални средства, които са подходящи за тази цел и оставят приятен лек аромат.

Препоръчва се използване за врати и дръжки на хладилника, петна на плочките, на пода, за бързо почистване на битови уреди – чайници, тостери, за кранове и за первази.

3. Четка за зъби

Ако не желаете да използвате стара четка за зъби, купете отделна, специално за почистване.

Тя е незаменима за почистване на труднодостъпни места – фугите между плочките, различни видове решетки, канала на мивката или на мръсните петна по печката.

Четката за зъби помага за почистване на праха и натрупалите се замърсявания от малки декоративни предмети – статуетки, фигури, свещници и т.н.

4. Меланинова гъба

Необходима е най-вече на тези, в чийто дом има боядисани стени. Почиства тъмните ленти, които често остават от прахосмукачката и при преместване на мебели, следи от моливи и флумастери.

Не трябва да се прекалява с гъбата и да не се търка повърхността със сила. Ако пък търкате внимателно, с леки движения, нищо няма да се случи и мръсотия няма да остане.

5. Бърсалка с гумена приставка

Сега се продават толкова варианти на подочистачки с всевъзможни приставки, въртящи се механизми и сменяеми възглавници.

Всички те по начало са добри, но с времето се замърсяват, рано или късно започват да миришат неприятно и само разнасят мръсотията по пода.

Обикновено нямаме на разположение приставка за смяна, а когато отидем в магазина се чудим дали новата приставка ще е подходяща.

6. Оцет и сода

Толкова сме писали за различните начини за използване на тези средства в домакинството, че няма пак да повтаряме.

Просто ще напомним, че тези 2 средства са много ефективни, дори не се съмнявайте и екологично.

Препоръчваме ви: