На къде да се отправим за перфектната семейна почивка

Семейство седи на кея на езеро

Ако искате да прекарате една наистина фантастична ваканция със своето семейство през лятото, повечето от хората, имащи удоволствието да опознаят по-голямата част от земното кълбо, биха ви препоръчали Франция.

Това е страна, за която се носят легенди и чиято красота и очарование са наистина несравними. За да опознаете Франция, обаче, трябва да отделите малко повече време, защото атмосферата се разлиства като уханна роза едва когато се оставите на местния ритъм.

Уникално по рода си културно наследство

Малко са страните по света, които могат да се похвалят с толкова богато културно наследство и история, колкото може да предложи Франция. Страната е известна със забележителности като Айфеловата кула, Лувъра, площад Конкорд и двореца Версай.

Посетителите, които имат щастието да поемат из провинция, могат да се насладят и на очарователната архитектура на средновековните градове, готическите катедрали и замъците в долината на Лоара.

Най-вкусната храна

Франция е известна със своята вкусна кухня, предлагаща голямо разнообразие от регионални специалитети. Много важна основа на местното кулинарно изкуство е разнообразието от вкусни и пресни продукти.

Освен това, любителите на виното също могат да се насладят на световноизвестните марки вина, включително и такива, които никога не сте чували, но които ще ви накарат да останете без думи.

Най-голямото богатство от пейзажи

Франция заема сърцето на Европа и по тази причина предлага огромно разнообразие от пейзажи и природни красота, поставяйки я на чело място като най-разнообразната страна в Европа.

За любителите на морето

От магнетичните плажовете на Френската Ривиера до заснежените върхове на Френските Алпи, посетителите могат да се насладят на неподозирани природни красоти.

Говорейки за плажове, Френската Ривиера е една от най-популярните дестинации за любителите на лятото и морето. Средиземноморското крайбрежие на Франция е известно със своите кристално чисти тюркоазени води, палмови дървета, луксозни курорти и бляскава атмосфера.

За любителите на активния начин на животзимен планински залез

Ако сте любители на зимните спортове, вероятно сте чували, че Франция е дестинация номер едно в света за ски и планински туризъм. Местните зимни курорти са считани за едни от най-примамливите на планетата.

За любителите на активния начин на живот, провинцията на Франция предлага отлични възможности за колоездене, а крайбрежията, красивите езера и планинските реки са магнит за почитателите на водни спортове.

Като цяло, Франция е чудесна дестинация, която има какво да предложи на всеки, независимо от вкуса, което на свой ред я прави перфектната страна за почивка за цялото семейство.

Препоръчваме ви: