Рокля тип “Прегърни ме” – подходящи ли са за зимата

прегърни ме рокля

„Прегърни ме“ е модно течение в създаването на рокли, което най-общо казано набляга на това роклите да са проектирани така, че да бъдат удобни и за да подчертаят оптимално добре извивките на женското тяло.

Много дами изразяват своите предпочитания към този тип рокли, намирайки ги за елегантни и делови, а също и много практични и подходящи за носене при всевъзможни поводи. Но подходящи ли са за всеки сезон и по-специално за зимата?

Рокля “Прегърни ме” – можем ли да я носи през зимата

Роклята от типа “Прегърни ме” може да се носи и през зимата, но за целта трябва да изберете дължина и материя, които да направят дрехата топла и комфортна (чудесни решения за всички сезони можете да откриете в Daphne.bg).

Комфортът зависи от това да не се допуска жената да усеща студ, когато се налага да излезе навън дори и при много ниски температури. За целта, роклята трябва да стои плътно по тялото и да притежава нужната дължина.

Ако се спрете на подходяща материя и изберете дължина до под коляното, правите доста разумен избор, осигурявайки си усещане за топлина и сигурност дори и в най-неприятните дни.

Но каква материя да изберем

Съществуват различни материи, които са подходящи, но няколко вида са особено предпочитани.

За най-студените дни изберете вълна

прегърни ме рокляВълната е естествен изолатор, който е топъл, издръжлив и отвежда влагата. Освен това е естествено хипоалергичен. Ако на пръв поглед ви се струва странно да носите вълнена пола в този стил, не бързайте със заключенията.

Има различни начини да се обработи вълната, което може да я направи изключително приятна на допир и стилна на външен вид. Достатъчно е да кажем, че в Италия тя никога не излиза от мода.

Сложните съчетания са перфектни

Особено добри в своите качества са материи, които комбинират различни естествени и изкуствени тъкани по начин, който да ги направи оптимално удобни, леки, топли, дишащи и лесни за поддръжка.

Много често в зимните модели присъства добре познатата ни вискоза, която представлява вид изкуствена коприна, която всъщност съвсем не е изкуствена, а просто е създадена от растителни нишки, нямащи общо по произход с нишките на копринените буби.

Препоръчваме ви: