Елегантните телефони – наистина ли са по-податливи на изтърване

Кейсове за смартфони

Забелязали ли сте, че много хора се оплакват и споделят как дълги години са използвали стар мобилен телефон от неизвестна марка, изобщо не са се опитвали да го пазят и в същото време не им се е случвало да го изпуснат.

В даден момент, обаче, решават, че е време да си купят по-скъп флагмански модел телефон от някой елитен производител на смартфони (в това число влизат поне десетина марки).

Не са минали и няколко дни и устройството вече е изтървано на земята, а корпусът му вече има няколко драскотини. Как всъщност се случва това и какво го предизвиква?

Защо по-често изтърваме хубавите телефони

Почти всеки човек е изпадал в това положение, но малцина са се замисляли, че за това може да има съвсем логично обяснение.

Много от съвременните модели мобилни телефони, особено ако говорим за по-скъпите модели от по-висок клас, имат изключително гладки стъклени покрития на гърба или елегантни метални ръбчета отстрани.

Това може и да изглежда доста шик и да излъчва лукс и елегантност, но при всички положения е нещо, което допринася за по-ниското ниво на стабилност, което имаме щом захванем мобилния си телефон с ръка.

Топлото и влажно лятно време може допълнително да влоши ситуацията, като доведе до неприятни инциденти. В жегите ръцете ни се изпотяват, а стъклото и алуминиевите повърхности започват да губят сцепление.

В същото време, много от моделите от нисък и среден клас са направени от пластмаса или дори имат гумирана повърхност, което може и да не е естетично, но при всички положения допринася за стабилността на захвата.

Калъфите за телефон в случая са дори още по-важни

Ето защо ако разполагате със скъпо и елегантно устройство, най-разумното решение е да заложите на допълнителната защита, която ще ви помогне да предпазите корпуса на телефона от изтърване или от счупване, ако това се случи.

Предлагат се най-различни модели калъфи и кейсове за смартфони, като стъклените и силиконовите са слабо забележими (вижте в MyTel.bg), докато пластмасовите и гумираните определено се забелязват доста повече.

Обърнете внимание на още нещо. Повечето калъфи са създадени за определен модел и марка телефон, така че да съвпаднат с копчетата, извода за зареждане, камерите и други подобни.

Препоръчваме ви: