От какви играчки се нуждае малкото куче

От какви играчки се нуждае малкото куче

Когато планираме да си вземем куче у дома е необходимо да се подготвим малко преди това. Ситуацията леко наподобява тази при предстоящо раждане на бебе, но разбира се, положението не е чак толкова сложно. Идеята е, че трябва да сте готови за малкото четирикрако животинче и да му подсигурите място за спане, купички за вода и храна, както и играчки. Именно на играчките бихме искали да поставим акцент на следващите редове.

Какви да бъдат играчките на малкото куче

Избирайки играчките на кучето, трябва да се насочим към нещо, което да е не само забавно, но и полезно. Не е редно да избираме предмети, които просто ни изглеждат добре, а по-скоро трябва да се спрем на нещо, което да е едновременно на добра цена, безопасно и да представлява интерес за животното. За да бъде играчката интересна, тя трябва съответно да покрива някоя от потребностите на кучето.

Гумена топка

Гумената топка трябва да е една от основните принадлежности на малкото куче. Тя ще бъде наоколо когато вие не сте си у дома, а малкото създание има нужда от игра. Топката трябва да е гумена за да бъде по-приятна за захапване, но също така тя трябва да е и достатъчно голяма за да няма риск животното да я погълне.

Гумен кокал или връв с формата на кокал

Това е един от основните предмети, които да дадете на малкото си животинче. То има потребност да дъвче, защото му растат зъбки и тази играчка трябва да му върши работа именно за да му помогне да се справи с неприятното усещане. Това може да се замени и с някоя дървена пръчка, но трябва да сте напълно сигурни, че тя няма да се нарани, защото тогава съществува риск да се забие някоя треска във венеца на малкото създание.

Обикновен гумен чехъл

Една от най-полезните играчки, които можете да измислите е един стар гумен чехъл или дори обикновен пантоф. Кучетата изпитват голямо вълнение, радост и ентусиазъм при мисълта да поиграят с някоя стара обувка или чехъл. Те реално се забавляват много повече така, отколкото биха се забавлявали с дори и най-скъпите и оригинални играчки. Тук е мястото да отбележим, че реално кучето не се интересува колко красива и специална е играчката, стига тя да е приятна за игра.

Стар учебник, списание или ненужна тетрадка

Всички ние имаме в домовете си по някоя и друга стара и ненужна книга, учебник, тетрадка или списание, които не използваме и най-вероятно няма да използваме и в бъдеще. Ако дадете някоя от тях на кучето, ще се уверите, че то доста ще се забавлява, като я къса на малки парченца. Недостатък е, че после ще имате доста да почиствате, тъй като реално то ще я направи на безброй късчета.

Всичко е логика

Ако за вас изборът на играчка за кучето е подчинен на дадени правила, трябва да знаете, че за него изборът се ръководи от съвсем различни закони. Така например, четирикракият ви приятел търси вълнуващи миризми, материали, които да са добри за дъвчене, както и форма, която да е удачна за захапване.

Препоръчваме ви: