Как да отслабнем лесно и без упражнения

Човек ядящ здравословна храна

Добрата физическа форма и липса на излишни килограми са цел за много хора и усилията в тази насока отнемат доста от времето им. Не става въпрос единствено за перфектно на вид тяло.

Не говорим за бицепси, коремни мускули, широк гръб и добре оформени крака (поне това не е единственото). Става въпрос за здравословен начин на живот, тъй като в повечето случаи здравото тяло е и здрав дух.

За съжаление обаче, често не успяваме да намерим достатъчно време за спорт и физически упражнения. Ето защо е добре да знаем правилния път към здраво и ненатоварено с излишни килограми тяло, без да тренираме.

1. Забравете за сладкото

Няма как да звучи по-точно и категорично от това. Забравете за шоколада и тестените закуски сутрин. Всъщност е добре да ги избягвате като цяло в менюто си. Това включва също размотаването у дома и пред телевизора, когато просто от лош навик си позволяваме шоколадов десерт или друг тип продукт, пълен със захар.

В случай, че изпитвате трудност, можете да предоставите на организма си чудесна алтернатива. Зеленчуците и най-вече плодовете играят важна роля в тази насока.

2. Често хранене, но по малко

Проблемът е, че се храним рядко, но в големи количества. Това е основният виновник за хората с наднормено тегло. Важно е да хапвате по-често през деня, но да бъде в малки количества, които не позволяват да огладнеете твърде много и да се нахвърлите на вечерята напълно изгладнели.

Така, с 5-6 хапвания на ден (междинните да бъдат предимно от плодове или зеленчуци) имате усещане за ситост и в същото време не прекалявате с количествата.

3. Закуската

Не я забравяйте в никакъв случай. Тя трябва да бъде балансирана. Добре е да включва плод или зеленчук, но не и твърде много тежки тестени продукти или месо.

Яйцето е перфектен избор, който дава енергия и в същото време не тежи на стомаха. Пропускането на закуската може и да ви направи твърде гладни до обяд, което да доведе до вредното преяждане.

4. Вода и лимон

Добре е да прибавяте прясно изцеден лимонов сок или няколко резена към водата си. Още по-добре ще бъде, ако водата е топла и се приема сутрин преди хранене.

Това спомага за зареждането на организма с витамини и тонизирането на цялото тяло. Лимоните имат антибактериално действие и могат да пречистят организма от токсините.

5. Приемайте повече протеини с храната си

Те имат доста полезен ефект върху тялото. Дават енергия и намаляват чувството за глад. Помагат при изграждането на мускулна маса, което ги прави идеална храна при усилени тренировки. В повечето случаи нямат висока калоричност и могат да се комбинират с други типове храни.

6. Забравете за чипса и газираните напитки

Те са основен източник на едни допълнителни и напълно излишни количества захар, оцветители и вредни мазнини.

В силно обработени храни, като чипс и подобни храни има прекалено голямо количество сол и овкусители, които влияят зле на тялото ни. Също така е добре да намалите максимално газираните напитки, като кола или някои подсладени плодови сокове.

7. Консумирайте храни, в които има достатъчно много фибри

Такива са някои плодове, зърнени овесени ядки, бобови продукти, овес, ленено семе и др. В комбинация с течност те помагат на задържането на чувството за ситост, а също са и много полезни за целия организъм.

8. Сънят е крайно важен

Доброто количество и качество почивка е напълно задължително, В случай, че имате нужда от сън, осигурете си го. Той със сигурност помага на метаболизма, което води и до по-малко проблеми за тялото.

9. Гответе храната си

По този начин имате пълен контрол върху това какво слагате в нея. Ще можете да ограничите вредните и твърде тежки консумативи за приготвянето ѝ. Така ще хапвате предимно здравословни неща, които нямат изкуствени добавки.

Не забравяйте физическото натоварване. Да, казахме, че това ще бъдат съвети за поддържане на фигура, без да се налага спорт. Във всички случаи обаче, бъдете наясно че това е най-добрият начин да поддържате фигура и да се чувствате напълно оптимални и заредени с енергия.

Препоръчваме ви: