Колко често трябва да се подменя гранитогреса

гранитогреса

Често можете да чуете неща от типа на това, че гранитогреса се подменя на 20 или на 25 години. Това са безумни и безпочвени предположения, тъй като подобно нещо няма как да се твърди със сигурност.

Гранитогресът е създаден така, че да не показва следи от стареене. Така и след 20 или 30 години той ще изглежда по начина, по който е изглеждал и в деня, в който сте го поставили.

Той не се амортизира, не се износва, не се изтърква и на практика по него не остават никакви следи от ползване, независимо колко интензивно е то. Всъщност единствени следи са по фугите между отделните плочи, които трябва да се подновяват на всеки десетина години.

Важно за гранитогреса е здравата основа

Ако ще поставяте гранитогрес цени, много голямо значение има изграждането на стабилна, гладка и равна основа под него. Това ще му осигури надеждност и устойчивост в бъдеще, дори и когато е подложен на огромно натоварване и много интензивна експлоатация.

Запазва се без промени

Всички релефни форми, цветове и шарки по гранитогреса остават непроменени във времето, независимо колко много хора го тъпча и минават по него. Без значение колко силни и агресивни препарати сте използвали за почистване, повечето плочки за баня ще запазят вида си.

Колкото по-висок клас, толкова по-голяма здравина

Гранитогресът се предлага в три различни класа – 1-ви, 2-ри и 3-ти. Съответно най-добре е за дома си да изберете първи и втори клас, които се отличават с изключителни качества (разгледайте в Praktis.bg).

Третият клас също е на много добро ниво, макар и леко да отстъпва на другите два. Той, обаче, е много добър избор ако обзавеждате жилище за отдаване под наем или пък за инсталиране в офис).

Как да избегнем нуждата от смяна на гранитогреса в банята

Като цяло, може да се каже, че в банята ремонтите стават наложителни, когато имаме повредени тръби на водопровода или пък на канализацията. Понякога това може да наложи да изкъртим дори и нов гранитогрес.

За да не ни се налага това, можем да направим по някакъв начин тръбите по-лесни за достигане чрез изграждане на “куфар” и други подобни решения. Така тръбите или поне по-голямата част от тях, ще могат да бъдат достигнати без да се налага подмяна на гранитогрес.

Препоръчваме ви: