Какво да правим, ако колата не е в движение

Ако притежавате автомобил, чието състояние вече не позволява да се движи, най-практичното решение е да оставите возилото за скрап (вижте предложенията на KolaZaSkrap.bg). В такъв случай има няколко предимства, които могат да ви накарат да помислите за тази опция.

Организиране на извозване

Предполага се, че след като вашият автомобил е извън движение, за вас ще е от значение да ви бъде уредено извозване.

Това е много важно, тъй като в противен случай за това трябва да се погрижите сами, а условията на повечето фирми за извозване не са много добри.

Приход от кола, която вече е непродаваема

За старите коли, които вече не могат да се ползват по предназначение, оставянето за скрап може да е една много добра възможност.

В този случай можете да спечелите доста средства, което би могло доста да ви изненада. Имайте предвид, че понякога при старите и повредени автомобили можете да изкарате няколко пъти повече, ако ги ползвате за суровини.

Състоянието на автомобила не е от значение

Качеството на автомобила не е от значение, защото по този начин, по който превозното средство ще се използва, неговата функционалност или липса на такава не са от значение.

За скрап ли е най-добрата възможност

Оставянето на автомобила за скрап е много добър избор (особено ако сте в София или в околностите), но дали е най-добрата възможност, това зависи от другите перспективи. Преди да вземете това решение, трябва да си отговорите на два въпроса:

  1. Може ли автомобилът да се ремонтира?
  2. Може ли автомобилът да се продаде?

Ако отговорът на някой от тези два въпроса е положителен, бихте могли да помислите за съответната възможност.

Ако към момента нямате възможност да извършите ремонта, можете да го отложите с няколко седмици или дори месеца, стига да си струва. Помислете дали останалата част от колата е здрава и дали ремонтът е по-добра възможност от покупката на друг автомобил.

Ако пък прецените, че имате дори и малка възможност да продадете возилото, тогава може това да е като цяло по-добър вариант. Все пак, в този случай, вие ще продадете колата на някой, който ще я купи с намерение да я поправи и да я кара, а това винаги дава допълнителна стойност.

Препоръчваме ви: