4 съвета при покупка на кукли

Кукли за момиченца от Malchugani.com

Ако имат малка дъщеря, племенница или внучка, или пък ваша близка приятелка ви кани за рожден ден на нейната дъщеря, тогава вероятно сте изправени пред дилемата за избор на подарък.

Щом говорим за момиченце, то куклите винаги са сред основните идеи за играчка-подарък. Как обаче да избираме артикулите така, че да зарадваме детето наистина и да бъдем практични с избора си?

Какво не бива да забравяме при покупка на кукли

Когато купуваме кукли за детето трябва винаги да имаме предвид няколко важни момента. В основата на това стои фактът, че бройката на играчките не винаги е онова, което има значение. За да бъдем по-практични, хубаво е да отчитаме следните няколко момента:

1. Барби винаги е на мода

Ако искате да зарадвате момиченце с кукла, тогава трябва да заложите на барби. Този тип играчки никога не излизат от мода и обикновено децата реагират много добре на тях.

Няма да сгрешите ако вместо няколко по-евтини играчки купите една кукла с по-високо качество. Така или иначе, най-вероятно сте забелязали, че децата си играят две или три играчки, а всичко друго просто стои разпиляно наоколо, без да буди интерес.

2. Аксесоари за кукли

Малките момиченца изключително много се вживяват в игрите със своите кукли, но има нещо, което е добре да имате предвид. Много важно е да купувате от време на време и аксесоари, които да се използват за куклите.

Това могат да са дрешки за преобличане, кола за куклата или къщичка за кукли. По този начин преживяването ще се обогати, без да е необходимо да се купуват до безкрай нови и нови кукли.

3. Не прекалявайте с ефектите

Обикновено, повечето момиченца не реагират с голям ентусиазъм ако куклите им издават звуци, пеят песнички, свирят мелодийки или излъчват странни светлинки. Най-често, единствените, които се впечатляват от тези ефекти са родителите, а понякога и домашните любимци.

При всички положения класиката се приема най-добре, ето защо не е необходимо да бъдете твърде ексцентрични. Просто заложете на класическа кукла и всичко ще бъде чудесно.

4. Не бъркайте колекционерските с детските играчки

Парцалени, дървени или порцеланови кукли могат да представляват голям интерес за някои колекционери, но те обикновено не привличат никакво внимание в повечето деца.

Ето защо е добре да различавате онова, което вие намирате за качествено от онова, което децата считат за интересно. Често виждаме по филмите, а и в реалния живот, жени, които са запазили някоя кукла още от детските си години.

Тези кукли обаче в повечето случаи си имат история, която е свързана с някой спомен, любим човек или друга подобна емоция, която в повечето случаи няма общо с игрите и забавлението.

Препоръчваме ви: