Какъв цвят боя за коса да изберем ако сме на 40+

Козметични продукти

Всеизвестен факт е, че след 40 години косите на по-голямата част от дамите започват да придобиват сивкав оттенък. Това не може да се предотврати, тъй като с времето се понижава нивото на меланин – пигментът, който придава на косата нейния наситен цвят.

Затова значителна част от нежните създания прибягват към боядисване с какви ли не бои за коса. Разбира се тук се появява основният въпрос, а именно какъв цвят боя за коса да изберем, ако наближаваме или вече сме преминали границата на 40 – те.

Съвети и насоки при избора на боя след навършване на 40 години

Добрата новина е, че пазарът днес успява да предложи толкова разнообразни продукти, някой от които са в състояние на 100% да възвърнат жизнеността и блясъка на вашите прически, без да е нужно да плащате огромни състояния на едни от най-известните стилисти у нас.

Ето и някой от нашите съвети, които смятаме, че ще ви бъдат от огромна полза:

  • Ако сте със светъл тен, избягвайте тъмните цветове;

Сигурно се питате защо това е така. Дамите, чиито цвят на кожата е много блед или леко розовикав, то най-добре да избягват тъмните цветове, тъй като те единствено могат да направят така, че косата ви да изглежда още по-тънка и безжизнена. Осен това, когато коренът израства, то той ще бъде в абсолютен контраст с тъмния цвят и това няма да изглежда естетически красиво.

  • Избягвайте много светлите цветове, ако сте с блед цвят на лицето;

Когато дамите се боядисват с пепелно русо или друг много светъл оттенък, то задължително трябва да поставят грим върху лицата си, за да придадат някаква свежест. В противен случай е твърде вероятно да постигнете онзи обезличаващ вид, който никоя жена не предпочита.

  • Избирайте най-вече натуралните и червеникави цветове бои за коса;

Те винаги си остават най-добрата идея, тъй като продават натурален вид на прическата. Освен това не се налага да използвате в ежедневието си грим, в случай че обстоятелствата не го изискват. Шоколадовите нюанси са също идеален избор за жените след 40 години.

  • Заложете на кичури;

Кичурите са също толкова подходящи, колкото и натуралните цветове. Те също така успяват да прекият до една известна степен израстването на посивелите коси и няма да се налага да боядисате косата си толкова често.

Винаги избирайте боя за коса, която е дело на доказала се фирма производител. Не забравяйте, че в съвремието се предлагат какви ли не продукти, но не всеки от тях е в състояние да ви дари с онзи резултат, към който всъщност се стремите.

Напомняме ви, че няма нищо по-хубаво от това човек да се чувства добре не само отвътре, но и отвън!

Препоръчваме ви: