Какъв цвят боя за коса да изберем ако сме на 40+

Козметични продукти

Всеизвестен факт е, че след 40 години косите на по-голямата част от дамите започват да придобиват сивкав оттенък. Това не може да се предотврати, тъй като с времето се понижава нивото на меланин – пигментът, който придава на косата нейния наситен цвят.

Затова значителна част от нежните създания прибягват към боядисване с какви ли не бои за коса. Разбира се тук се появява основният въпрос, а именно какъв цвят боя за коса да изберем, ако наближаваме или вече сме преминали границата на 40 – те.

Съвети и насоки при избора на боя след навършване на 40 години

Добрата новина е, че пазарът днес успява да предложи толкова разнообразни продукти, някой от които са в състояние на 100% да възвърнат жизнеността и блясъка на вашите прически, без да е нужно да плащате огромни състояния на едни от най-известните стилисти у нас.

Ето и някой от нашите съвети, които смятаме, че ще ви бъдат от огромна полза:

  • Ако сте със светъл тен, избягвайте тъмните цветове;

Сигурно се питате защо това е така. Дамите, чиито цвят на кожата е много блед или леко розовикав, то най-добре да избягват тъмните цветове, тъй като те единствено могат да направят така, че косата ви да изглежда още по-тънка и безжизнена. Осен това, когато коренът израства, то той ще бъде в абсолютен контраст с тъмния цвят и това няма да изглежда естетически красиво.

  • Избягвайте много светлите цветове, ако сте с блед цвят на лицето;

Когато дамите се боядисват с пепелно русо или друг много светъл оттенък, то задължително трябва да поставят грим върху лицата си, за да придадат някаква свежест. В противен случай е твърде вероятно да постигнете онзи обезличаващ вид, който никоя жена не предпочита.

  • Избирайте най-вече натуралните и червеникави цветове бои за коса;

Те винаги си остават най-добрата идея, тъй като продават натурален вид на прическата. Освен това не се налага да използвате в ежедневието си грим, в случай че обстоятелствата не го изискват. Шоколадовите нюанси са също идеален избор за жените след 40 години.

  • Заложете на кичури;

Кичурите са също толкова подходящи, колкото и натуралните цветове. Те също така успяват да прекият до една известна степен израстването на посивелите коси и няма да се налага да боядисате косата си толкова често.

Винаги избирайте боя за коса, която е дело на доказала се фирма производител. Не забравяйте, че в съвремието се предлагат какви ли не продукти, но не всеки от тях е в състояние да ви дари с онзи резултат, към който всъщност се стремите.

Надяваме се всичко написано до момента да ви бъде наистина полезно. Ако ли все още изпитвате известни колебания, по отношение на това от къде да си закупите перфектната за вас боя, то ние ви предлагаме да посетите https://eli.bg/, където разнообразието от продукти е до толкова богато, че трудно човек може да устои на цветния асортимент.

Напомняме ви, че няма нищо по-хубаво от това човек да се чувства добре не само отвътре, но и отвън!