Как да се грижим за померана у дома

отглеждане на померан

Домашните любимци несъмнено успяват да внесат много повече уют в един дом. Те са онези малки и пухкави същества, на които подаряваме част от сърцата си. Не са малко стопаните на кучета, които приемат четириногия си приятел като част от семейството. Грижат се за косматото създание със същите онези любов и внимание, с които отглеждат децата си. Любовта между човека и животното е нещо безгранично, което трудно може да се опише с думи.

Ако до сега сте умували дали да осиновите или купите домашен любимец, то смятаме, че тази статия не просто ще успее да ви насочи към вземане на правилно решение, но и ще ви осигури наистина полезна информация, отнасяща се конкретно за породата „Померан” и как да се грижим за тези сладки и добрички създания.

Какво трябва да знаем за помераните, ако сме решил ида ги отглеждаме у дома

Всеки от вас е виждал померан по улиците. Това са онези кученца след които обикновено обръщаме поглед, проследявайки как сладко стъпват с малките си лапички и се движат непосредствено до своя собственик. Те нито ще ви ухапят, нито пък са злобни към стопаните си. Миловидни и изпитващи безгранична любов, те са в готовност да ви разсмиват дори в моментите, в които изпитвате силна тъга.

Декоративната порода особено много се е нравила на кралица Виктория, но според сведения тя не им се е отдавала изцяло, защото й се струвало, че са прекалено големи за кралските покои. Ето защо след нейното негодувание е започнало стартирането на още по-сериозна селекция, при която се раждат мини померани, с размера на плюшена играчка.

Отличителен белег на породата е двойната пухкава покривка, която му придава вид на малко лъвче. Можете да си закупите както едноцветен любимец, така и такъв, чието тяло да бъде покрито от преплитане на цветове. всяка една визия подхожда изключително много на породата и е симпатична сама по себе си.

Кучето със сигурност няма да ви заеме много от пространството в дома ви. Когато пътувате, то бихте могли да го водите със себе си, без да изпитвате никакво затруднение. Побира се във всяка една чанта и може деликатно да го скриете, ако не искате да бъде видяно.

Що се отнася до самата козина, може би това е нещото, което възпира хората да си го закупят. Задължително е да се сресва ежедневно, тъй като в противен случай се сплъстява и не изглежда никак привлекателно. Не забравяйте и за специалната козметика, която служи за поддръжката на добрата визия на породата.

Сдобивайки се с померан бебе, то трябва да започнете с възпитанието още от самото начало. Не забравяйте, че породата се слави със своенравност и е твърде вероятно пухкавите ви приятели да не зачитат командите, ако не сте се погрижили за това навреме.

Подарете си щастието да отглеждате в дома си куче, което не само ще ви развеселява, но и ще се превърне във верен приятел на вашето мъниче. Ние от TopDom.org няма да преставаме да ви изненадваме с нови и интересни статии за домашните любимци.

Препоръчваме ви: