Как да попаднем на подходящия цвят боя за коса?

Боя за коса

За много жени е по-приятно да за заемат с боядисването на косата си у дома, отколкото да ходят по фризьорските салони. И не защото е скъпо или защото не получават това, което очакват, а просто у дома човек се организира сам тогава, когато му е удобно и се съобразява само и единствено със себе си.

В домашни условия човек може да отметне тази задача докато гледа телевизия например или докато чака да се изпече вечерята и да изключи фурната. Това спестява изключително много от най-ценния ресурс, с който разполагаме – времето.

Боядисването

Започваме отзад напред и първо ще обърнем внимание на самото боядисване. Като процес то не е толкова сложно, колкото повечето хора първоначално очакват, стига да разполагат с подходящия продукт. Важно е да облечем нещо, което няма да съжаляваме ако съсипем, а също така и да покрием столове или кресла, на които ще сядаме докато чакаме боята да свърши своето чудо.

Боя за коса

Изборът на боя – по-сложната част

По-трудната част на боядисването е да изберем подходящата боя за коса, като винаги е по-добре да се пазарува от аптека. На AptekaMedea.bg можете да намерите огромен избор от висококачествени продукти с гарантиран произход.

И докато в аптеката можем да сме сигурни, че купуваме качествена боя, проблемът е, че няма как да знаем дали сме напът да се спрем на подходящата цветова гама. Изборът на цвят винаги е доста сложен.

Много жени по инерция гледат само картинката на кутията, а това не е много подходящ вариант. Моделът на кутията може и да има перфектен нюанс на русо или кафяво според вашите разбирания, но знаем ли какъв е бил цветът на косата ѝ преди боядисването?

Всички сме виждали дами, които вместо да станат руси, стават червенокоси, вместо с черни коси, стават лилави, а вместо червени, добиват някакъв коренно различен кестеняв нюанс.

Вместо това трябва да се ръководим по цифрите и буквите на опаковката, така че да определим колко силна трябва да е боята за да постигнем цвета и желания тон. Имайте предвид, че трябва да проявите известен нюх за да почувствате как избрания цвят ще се съчетае с косата ви.

Препоръчваме ви: