Дамски дрехи според годините – какво означава това

Дамски дрехи от Daphne

През последните десетилетия на жените се падна честта да претърпят изключително много промени. Ако до преди няколко години нормално е било на 40 жената да бъде баба, то днес на тази възраст тя дава нов живот и обмисля второ раждане.

Браковете биват избутани на по-заден план от кариерата. Това е мисленето на съвременната жена днес и тя в никакъв случай не смята, че на 40 годишна възраст е редно да е отгледала и възпитала дете, което вече да я дарява с внук.

Хирургията, фитнес салоните, козметичните процедури, фризьорските центрове, изиксаните и стилни дамски дрехи и какво ли не още умело подмладяват вида на зрелите жени и ги връщат към тийнейджърската им възраст.

Всяка една себеуважаваща се дама се стреми към това да изглежда модерно, да бъде в крак с иновациите и да привлича погледите на останалите право към себе си.

Именно тук възниква въпросът, залягащ в епицентъра на днешната статия, а именно: „Какво означава дрехите да са в синхрон с годините на жената?“.

Бъдете модерни и разумни

Едно от нещата, които навярно ще ни посъветва всеки моден консултант е да не прекаляваме с екстравагантността и винаги да се опитваме да балансираме облеклото по начин, който да подчертава изваяните части от тялото, без да бъде твърде писклив или твърде неподходящ за възрастта ни.

Може и да не сте чували, но съществува така нареченият „неписан списък“, включващ всички дрехи, с които една жена над 40 години трябва да се съобразява и внимателно да ги добавя към гардероба си.

Къса пола

Късата пола – това е дреха, с която трябва да внимават не само дамите на и над средна възраст, но и всички останали, които за огромно съжаление не са положили достатъчно грижи за телата си, така че днес те не изглеждат по начина, по който им се иска.

За максимално къса се приема онази пола, която е минимум 4 – 5 пръста над коляното.

Всяка една дължина, по-оскъдна от тази, би се разчела по начин, който едва ли ще ви допадне. Няма значение дали краката са ви като на модел или пък не, то важно е да притежавате такт и съобразителност, докато подбирате облеклото, с което да се покажете сред обществото.

Дълбоки деколтета

За някой жени стегнатият бюст е дар божи, с който могат да се похвалят дори и на възраст след 40. Това е природна даденост, за която можем единствено да благодарим. Разбира се, не трябва да прекаляваме с изрязаните и дълбоки деколтета, защото това не е признак нито на зрялост, нито на женственост.

Открити пъпове

Дори и да се радвате на перфектна фигура, то не забравяйте, че след навършване на 40 – годишна възраст трябва да се грижите дрехите ви да бъдат в синхрон с възрастта.

Това съвсем не бива да ви натъжава и да ви кара да мислите, че сте стара, но няма да е никак зле, ако проявявате малко повече примиреност.

В случай, че се нуждаете от освежаване на гардероба, то ние ви предлагаме да се отдадете на заслужена шопинг терапия. Днес съществуват безбожно много магазини за дрехи, от които можете да пазарувате онлайн. Сред тях е бутикът за елегантни женски дрехи Daphne – мястото, където ще откриете дизайнерски изкушения на добри цени.

Препоръчваме ви: