5 съвета за това как да почистим дрехите си ефективно

Как да почистим дрехите си от петна

За всяка една домакиня от особена важност е дрехите на цялото семейство да блестят от чистота . именно на това се дължи фактът, че веригите магазини ни предлагат какви ли не перилни и почистващи препарати, умеещи да премахват всякакви петна, дори и най-упоритите.

Често се случва да останем разочаровани от инвестицията, която сме извършили. Не са малко онези марки, чието оръжие не е ефективността на произвежданите от тях продукти, а самата реклама. Нашият съвет е да не се доверявате на този трик, използван от край време, чиято цел, в повече случаи, е да ви накара да извършите покупка.

Как да почистим дрехите си – 5 бързи съвета

За да ви бъдем максимално полезни, ние сме се постарали да ви селектираме 5 основни трика, които да използвате, за да се радвате на чистотата на вашите дрехи.

  1. Ако ви се налага да изпирате изключително фини материи, то заложете на по-ниски температури, които няма да позволят на дрехите ви да се свият или да смесят своите цветове. При пране на ръчно тъкани дрехи е добре да използвате средно високи градуси. Високите градуси са подходящи за изпиране на бяло пране или силно замърсени тъкани.
  2. Ако искате да запазите яркостта на белите дрехи, то важно е да внимавате изключително много с градусите, на които ги изпирате. Ако забелязвате, че напоследък дрехите ви започват да пожълтяват и да губят яркостта и свежестта си, то това значи, че температурата, на която ги изпирате, е твърде ниска и трябва да я увеличите. Другият вариант е да разделяте внимателно белите дрехи от цветните тъкани, тъй като е възможно с това да ги боядисвате.
  3. Ако искате тъмните ви дрехи да запазят своята яркост и цветовете да се съхранят все така наситени, то преди изпиране, обръщайте всяка дреха на обратната й страна.
  4. Един от начините, служещи за предотвратяване на свитото пране, е да ги перете на по-ниски градуси. В случай, че използвате сушилня, съветваме ви да я включвате на най-ниска мощност и по този начин да избегнете неприятната ситуация.
  5. Оцветяването е един от най-неприятните моменти, който всеки се стреми да избегне. Боядисаните дрехи често се налага да бъдат приспособено единствено за домашно ползване. Ако искате да избегнете това, то съветът ни е да капнете няколко капки вода върху вътрешната страна на дрехата и да наблюдавате дали оцветяването ще се промени. Ако всичко е наред, то няма за какво да се тревожите.

Почистването на нашите дрехи ще ни даде далеч по-приятно усещане винаги, когато ги носим. Това ще повлияе не просто на нашето самочувствие, а и на начина, по който ни възприемат околните.