Как да перем дрешките на новородено

Топдом - новородено, дрехи, пране

Дрехите на кърмачетата се нуждаят от специална грижа, затова трябва да се отнесем сериозно към избора на перилни препарати.

Защо новите дрехи?

До момента, в който купите нова дреха, тя може да е съхранявана на мръсните рафтове на складовете, да са минали през много ръце, по тях е възможно да са минали гризачи.

Именно затова закупените за кърмаче дрехи е по-добре да се изперат и да се изгладят. Здравето на детето е във вашите ръце.

Средства за пране на детски дрехи

Кожата на малките деца е много нежна и от некачествен прах може да се появи сърбеж и обрив, затова внимателно избирайте перилните препарати.

Твърди

В първите седмици от живота на кърмачето неговите дрешки трябва да се обработват само със супин, желателно детски.

В него се съдържат вредни за здравето на детето компоненти. Продуктът е безопасен за кожата, не предизвиква алергия и не разрушава влакната на тъканите.

Прахообразни

В супермаркетите или на пазара е представен широк избор от прахове за детски дрехи.

Най-важното, на което трябва да се обърне внимание, е в техния състав да отсъстват вредни и агресивни вещества, сред които фосфати, киселини и основи.

Избирайте такова миещо средство, което е създадено на натурална основа.

Течни

Предимството на течните миещи препарати е в това, че най-добре се отмиват от тъканта, не дразнят кожата на детето след пране и най-често се правят от натурални компоненти.

Натурални средства

Ако сте против използване на химически средства за пране, използвайте плодовете на сапунената ядка. Това растение е подходящо за пране на дрехи на деца, които имат изразена алергия към миещи средства.

В черупката на тези плодове се съдържат много сапонини – това са натурални ПАВ – повърхностно активни вещества.

Вземете торбичка, съшита от тъкан, насипете в нея малко плодове и ги сложете в барабана на пералнята машина. При пране на дрехи с подобен състав могат да се изперат пресни петна.

Смесете чаша със сапунени стружки и половин чаша сода. Добре смесете. По време на пране добавяйте във водата по половин чаша смес.

За да не пожълтеят дрехите, преди пране ги накиснете в гореща вода със сода, 50 грама ще бъдат достатъчни. След пране излейте мръсната вода и накиснете дрехите с винен оцет.

В голям леген е достатъчно водата да е 180 грама. Това ще ви помогне да изплакнете следите от сапун.

Общи правила за пране

  • Преди пране трябва да се почистят остатъците от храна и следи от жизнена дейност;
  • Дрехите трябва да се сортират;
  • Дрешките на малките деца е добре да се перат отделно;
  • Избирайте за почистване само качествени перилни препарати;
Препоръчваме ви: