Как да дадем хапче на котка

Как да дадем хапче на котка по лесен начин

Искате да знаете как да дадем хапче на котка лесно? А може би търсите начин да следвате препоръките на ветеринаря и търсите вариант да накарате пухкавият домашен любимец да приеме някакво друго лекарство или таблетка? Разбираме отлично трудностите, пред които сте изправени.

Домашните любимци са малко богатство, от което много от нас се нуждаят в дома си. Сред най-често срещаните са кучетата и котките в техните различни породи и размери. Те са неповторим начин да се чувствате заобиколени от живот, особено ако живеете сами в апартамент или къща.

Във всички случаи, грижата за тях води до изграждане и на вашия характер и ви учи да се съобразявате с друго живо същество, като в същото време му предоставяте перфектни условия за живот.

За съжаление обаче, понякога се налага да се грижим и за „разклатеното“ здраве на тези животинки. На практика, не винаги ще има нужда да ходите до ветеринарния лекар само заради едно хапче за любимеца ви, а ще се наложи дам му го дадете сами. Често обаче, много от нас срещат голяма трудност с това и изпадат в ненужна паника.

Разбира се, причините за притеснение са излишни и трябва да бъдете наясно, че един такъв процес не трае повече от няколко секунди за вас и животното и никак не е страшен или болезнен.

Как да дадем хапче на котка – лекарства, таблетки и още нещо

Това е едно от често странните същества, с които можете да си комуникирате някога. Животът с котка би могъл да бъде много интересен, стига да знаете, че тя е особен индивид, който често мисли предимно за себе си (колкото и грубо да звучи, това е изпитан факт).

Дори така, този вид е способен да разтопи и най-студеното сърце, с помощта на своите неустоими мека козина, трикове и номера. Когато се налага да дадете хапче на котката си поради една или друга причина, трябва да бъдете на първо място много внимателни.

Много хора опитват да „замаскират“ лекарството в храна или любимо нейно лакомство, но това не винаги се получава. Ето защо, постарайте се да успокоите животното, като го вземете в себе си. Хванете го така, сякаш държите малко бебе.

След това вземете хапчето в едната си ръка, за да сте готов за процедурата. С другата ръка придържайте котето и с помощта на палеца и показалеца задръжте устата му отворена, докато пъхнете вътре лекарството. Тук е моментът да кажем, че трябва да се приготвите за борба от негова страна, но това е напълно очаквано.

След като сте поставили хапчето в устата му, затворете я и я задръжте известно време така. По този начин, рано или късно котката ще трябва да преглътне. Това е всичко.

Друга полезна стратегия е да разтворите таблетката във вода и с помощта на чиста спринцовка да изпръскате съдържанието навътре в устата. Дори и при тази ситуация обаче е нужно да държите здраво животното, колкото и да мислите, че му причинявате болка. В крайна сметка всичко това е за негово добро.

След като сте приключили процедурата и сте открили отговор на въпроса „Как да дадем хапче на котка лесно?„, следете няколко минути, за да не се окаже, че котето ще се скрие някъде из дома и ще повърне хапчето (понякога го правят).

Препоръчваме ви: