Добра идея ли са изкуствените цветя у дома

Изкуствения цветя - има ли смисъл от тях

Още от край време се е смятало, че изкуствените цветя не са добра идея за украсяване на дома.

Според легендите те са били носители на негативното и именно поради тази причина нашите прабаби за залагали на изсушени билки, цветни покривки и рисунки.

В тази статия ще ви разкажем на дълго и на широко за поверията, за които сме чували, а всичко е въпрос на лични разбирания и вие сами преценявате дали в дома си да държите подобни украшения.

Какво може да ни накара да забравим за изкуствените цветя в дома си

Според всички онези традиции, обичаи и приемания цветята са задължителна част от декорирането на всеки дом.

Те са извор на положителна енергия и кислород, от който човек се нуждае, за да съществува. Дали обаче същото това важи с пълна сила и за изкуствените цветя, ще разберете малко по-късно.

За разлика от своите побратими живите растения, изкуствените такива умеят да събират не малко количество прах, което би могло да причини и алергични реакции у човек.

Смята се още, че някой от изкуствените растения биват изработени от свръх некачествени материали, които също биха нарушили доброто здравословно състояние у човек.

Това са само част от причините, заради които хората избягват да ги държат в домовете си и още по-малко с тях да украсяват отделните помещения.

Дали обаче винаги е било така, сега ще разберете. В Древен Египет те са били задължителна част от прическата на красивите жени и са присъствали във всеки храм, когато е имало специален повод за това.

Изкуствените цветя са били приемани съвсем нормално и те по никакъв начин не са били в състояние да предизвикват смут или отрицание.

Ние ви предлагаме сами да решите дали да украсите домовете си с тях или да заложите на живите стайни растения.

Ако ли все пак изпитвате известна доза колебание и ви е наистина невъзможно да вземете решение, то бихте могли една вечер да приспите с тях и сами да решите дали внасят някаква отрицателна енергия в дома ви.

Според езотериците през тъмната част от денонощието човек най-лесно може да прецени дали едно нещо нарушава баланса му на живот и спокойствието, от което се нуждае.

Няма нищо лошо в това да декорирате дома си точно по начин, по който самите вие желаете, но не забравяйте, че всичко това изисква да бъдете достатъчно премерени, така че да не се окаже накрая, че сте превърнали помещенията си в склад за изкуствени цветя.

Надяваме се да сме ви били полезни и заедно да успеем да постигнем онзи завладяващ резултат, към който се стремите.

Препоръчваме ви: