Трите вида цветя, които се гледат най-лесно

лесни за отглеждане цветя

В днешния напълно разпилян начин на живот – притиснати от работа, учене, известни опити за спорт и различни други мероприятия, хората сякаш забравят за живото и цветното. Всичко има полъх от метро, мирис на офис и цвят на стара сграда.

Изпитваме ли панически страх от цветя, или просто ни мързи да ги отглеждаме? Страх ли ни е да се ангажираме с това да полагаме грижи, или просто се панираме при мисълта за тяхната смърт?

На тези въпроси имаме отговори. Решението на подобни проблеми винаги са в нас – обичаме да си носим съвети и препоръки в джоба докато се разхождаме.

Ето още един опит за обогатяване на читателите ни. Днес ще ви представим трите най-лесни за отглеждане цветя, за които може да се грижи и най-заетият човек.

 

Епипремнум ауреум или с други думи Дяволски бръшлян

Това пълзящо растение, което расте в саксия, висяща кошничка или пък увивано около колче. Никакви капризи няма да срещнете около грижите за това пластично приятелче.

Бъдете сигурни, че и най-заетият човек ще се справи. Няма нужда от много светлина, температурата трябва да е напълно нормална (нищо специално) – между 15 и 20 градуса, а почвата е необходимо да е около средната влажност.

Максималната му височина е около два до два и половина метра. Само не забравяйте, че всяко едно листенце на растението е отровно и ако имате домашни любимци или малки деца, избягвайте достъпа им до цветето.

 

Сансевиера – любимото мъжко растение

Не знам дали наистина е любимо на мъжете, само предполагам заради наименованието, под което е известно – „Езикът на тъщата“ или „Змийско растение“. Еми, звучи любимо, какво да се прави.

С месести и сочни листа, това растение е лесно за отглеждане дори и от хора, които са абсолютно скарани с градинарството. Има високи и ниски екземпляри, като и двата вида харесват по-силна светлина в помещението, но виреят и при слаба такава.

Това растение е мечтата на всеки зает човек – корените могат да започнат да гният ако се прекали с поливането. Там няма как да сбъркате.

 

Нолина

Екзотика, романтика, коледна елха… не, без последното, въпреки че ако сте наистина толкова мързеливи, че да си осигурите елха за светлите зимни празници, то цветето Нолина със сигурност ще помогне. Известно още като палма „Конска опашка“, това растение си е същинско дърво.

Стеблото му е здраво, месесто и дебело, защото служи като контейнер, в който растението складира вода. Да, това е добра новина – може дълго време без поливане. Височината му достига до 3 метра – като ви казваме, че е дърво…

Препоръчваме ви: