7 типа обувки, които всеки мъж трябва да притежава

Мъжки кецове Converse

Колкото и да отричате, външният вид често има значение. Не само за околните, но най-вече за вас самите. Това е особено чувство, което можем да задоволим предимно чрез емоции и вещи.

Разбира се, не трябва да приемаме, че наличието на скъпи продукти, дрехи и обувки е основна цел и единственият начин да се почувстваме добре. Въпреки това, всеки съвременен човек иска доза от това усещане.

Гардеробът е едно от нещата, които е добре да поддържаме старателно, а това, в което обуваме краката си всеки сезон от годината говори много за стила ни и начина за грижа за нашето тяло. Тук ще посочим няколко от най-популярните типове мъжки обувки, които всеки джентълмен трябва да има в гардероба си.

1. Кецове

Моделите, които не са сменили вида си още от 70-те години са едни от най-търсените и днес. Ето защо има различни брандове, които успяват да предложат на клиентите си подобен продукт.

Ретро вълната в обувките не отстъпва назад през последните години и чифт ретро кецове са перфектният начин да останете на върха в стила си. Подходящи са за всеки ден, разходки в парка и комбинации с разнообразни типове панталони и джинси.

2. Специални маратонки

Под „специални“ слагаме значението на такива, подходящи за различен тип спорт. Изберете модел, който пасва идеално на изискванията на практикуваната от вас дисциплина.

За целта се посъветвайте със специалист, преди да инвестирате в подобен продукт, тъй като понякога цените могат да бъдат високи. Въпреки това става въпрос за физическото ви здраве и защита по време на спортни дейности.

3. Еспадрили

Един перфектен начин да прекарате лятото си в удобен чифт, който да ви носи прохлада и комфорт. Еспадрилите са наложен модел в гардероба на мъжа, а често и на жената. Подходящи са за дълги разходки край брега, както и за други поводи.

Еспадрилите са крайно достъпни модели, които са перфектният избор за пролетта и лятото. Често се предлагат в жизнерадостни цветове и са една основна част от гардероба на всеки мъж, който обича комфорта по време на ходене.

4. Маратонки за ходене

Спортните модели за всеки ден са чудесно решение за моментите, в които не знаете какво да обуете. Излишно е да споменаваме, че повечето висококачествени марки предлагат разнообразие и можете да изберете както такива от различен материал, така и да селектирате между различни цветове.

Градската среда, която обитаваме често изисква подобни решения в стила, а през последните години очевидно се доказа, че всеки мъж, който държи на външния си вид разполага с някой и друг чифт всекидневни маратонки.

5. Велурени боти

Перфектни за по-хладно и сухо време, това е един модел, който пасва идеално не само на джинси, но и на по-изискани костюми. Комбинацията между сако, тъмни дънки и велурените боти са комбинация, която едва ли ще излезе от мода.

Същото важи за ситуациите, в които сте с палто или кожено яке. Така заставате в идеалната среда, където елегантното се слива с по-спортния вид и в същото време подчертавате приятен и забележим вид.

6. Боти за всеки ден

Характерни са с това, че имат едновременно прилежен вид и могат да бъдат перфектен аксесоар за по-официален вид. Можете да ги изберете изработени от висококачествена кожа за по-стилна комбинация с кожено яки или палто.

Също така спортният вид не е за изхвърляне, тъй като така можете да си подсигурите една перфектна разходка в планината или по друг пресечен терен, където има кал, влага и други неудобства, за които трябва да бъдете подготвени с непромокаем чифт.

7. Оксфордки

Съдейки по името, те са логичен избор, ако искате да придобиете „по-британски“ външен вид. Всеки мъж е добре да разполага с подобен чифт.

По този начин той гарантира възможността бързо да успее да се преобрази за бизнес среща или личен ангажимент по всяко време на деня. Оксфорд моделите могат да бъдат избрани в различни цветове, като в повечето случаи са изработени изцяло от кожа.

Това са една основна част от мъжките модели обувки, за които всеки джентълмен трябва да намери място в гардероба си. По този начин гарантирате за себе си всевъзможни начини за комбинации с облеклото си и едва ли ще стигнете до онзи момент, в който се колебаете с какво да излезете за среща, работа или просто разходка в града или сред природата.

Препоръчваме ви: