3 страхотни идеи за обзавеждане на малки кухни

обзавеждане на малки кухни

Истината е, че кухнята се явява като сърцето на всеки един дом. Не е случаен фактът, че при нейното обзавеждане инвеститорите отдават особено внимание и се стремят към това да я превърнат в удобно и функционално място, което да прелива от светлина, хармония и уют.

Всяка една домакиня си мечтае за добре уредено и устроено помещение, където с удоволствие да готви вкусни блюда и да отпива чаша горчиво кафе рано сутрин.

Какво обаче се случва ако разполагате с изключително малък апартамент и се чудите от къде да започнете, така че да използвате всеки един сантиметър при обзавеждането му. Обикновено малките жилища разполагат и с мини кухни, където следва да бъде поместено всичко необходимо, като шкафове и електрически уреди.

Преди да преминем към съществената част на днешната статия, а именно към посочването на трите лесни трика, то ние ще ви издадем една не малка подробност, а именно предварителния проект, който може да ви бъде изготвен. От вас самите зависи дали да бъде 3D визуализация или възможно най-обикновен чертеж, посочващ ви всяка една мебел и мястото, което тя ще заеме.

След като сте избрали човек, на който да му поверите отговорната задача, а именно изготвянето на подобен проект, то идва ред да вкарате в действие и няколкото лесни трика, за които ние говорихме по – рано. Затаете дъх и отворете съзнанието си за нови идеи, тъй като ще имате нужда от тях, ако сте собственици на малки жилища.

1. Заложете на откритите шкафове

Онези от вас, които не са наясно с понятието „открити шкафове”, ще им поясним, че този вид мебели създават усещането за откритост и въздушност в самото помещение. Докато шкафовете с вратички затварят пространството и ограничават, то при този вид не съществува подобен проблем и смятаме, че много добре биха се вписали в цялостната ви концепция, стига да ги избирате внимателно и да се доверите на правилния човек при изработването им.

2. Избирайте мебелите в светли цветове

Доказано е, че светлите и пастелни цветове успяват да създадат усещане за далеч по-просторно помещение. Затова всеки специалист в сферата на вътрешния интериор ще ви посъветва да боядисате стените на малката кухня в светъл и приятен цвят и да се доверите на възможно най-светлите мебели, които да я превърнат в по-просторно място з кулинарни изяви. Винаги можете да добавите допълнително осветление, тъй като работното пространство трябва да е наистина светло.

3. Какво ще кажете за вертикални и хоризонтални линии

Вероятно на много от вас не им е идвало на ум, но всъщност вертикалните и хоризонтални линии са в състояние много да коригират пространството. Винаги се придържайте към останалата част от обзавеждането, когато залагате на тях, тъй като в повечето случаи се оказват капризни и човек трябва умело да борави с формите, ако иска да постигне наистина впечатляващ краен резултат.

Препоръчваме ви: