2 в 1: 5 средства, които улесняват живота

Топдом - мебели, многофункционални, опасност

Универсалните неща набират популярност, тъй като всички ние се стремим към комфорт. Защо да купуваме няколко предмета отделно, след като можем да купим само един и да работи като за 2? Днес с едно движение тиганите се превръщат в уреди за готвене на пара, прахосмукачките в подочистачка, леглото в столче.

1. Шампоан и балсам в една опаковка

За първи път това универсално средство се появява по магазините през 80-те години. Неговите създадели забелязали, че купувачите рядко вземат шампоан и балсам, колкото и да им се обяснявало, че това е необходимо.

След това измислили формула, в която 2-те средства са заедно. Ефектът започнал да се харесва на хората, и скоро те започнали да купуват шампоан и балсам по отделно.

Сега опаковката 2 в 1 е незаменима при пътуване, тъй като заема по-малко място, отколкото в чантата. Освен това е и по-изгодно като цена.

2. Количка-трансформърс

Всички майки знаят, че е много полезна. Но как е било преди?

Ражда се дете – родителите са купили количка с люлка. След 6 месеца, когато детето вече седи и му става интересно да гледа какво има наоколо, трябва да се купува нова количка, която е пригодена за предстоящото прохождане на малчугана.

А как е сега? Всичко това се продава в един комплект. На едни и същи колела се поставя единият или другият блок. Има дори и колички 3 в 1: освен изброените 2 блока има и още един в комплекта – автокресло.

3. Тиган с уред за готвене на пара

В тази точка могат да се изброят всички съвременни битови уреди – миещи прахосмукачки, перални със сушилня, кухненски роботи.

Всички те изпълняват няколко функции едновременно, спестявайки първо място у дома. И още тези нововъведения като тиган с уред за готвене на пара, помиряват членовете на семейството.

Вече вкусовете на всички ще бъдат зачитани – колкото иска пържола на скара или на пара, има избор.

4. Многофункционални мебели

Диван-легло или разгъващ се фотьойл вече отдавна са заели своето почетно място в по-малките жилища. Сега за икономия на квадратни метри създали и комплексен детски мебел.

Например, леглото за новороденото може да служи и за масичка за повиване. Също втората позиция отлично се съчетава с ракла за съхранение на играчки.

А столчето за рисуване може да бъде също и кутия за съхранение на играчки.

5. Комплексни лекарства

Да се боледува е неприятно, но на всеки от нас може да се случи. И ако в миналото при първите признаци на настинка трябваше задължително да се разкарваме до най-близката аптека и да купуваме цял пакет от лекарства.

А сега всичко може да се замени само с едно хапче.

Препоръчваме ви: