Защо не можем без топлоизолация

Защо домът трябва да има топлоизолация

През целия си живот човек се стреми да положи основите на хубав и приветлив дом. Да докара уют, спокойствие и хармония, а наред с това, всичко да изглежда добре.

Няма проблеми дотук, но си представете да сте построили голяма къща, да сте посадили дърво отпред, да имате едно, две или три деца, на които да се радвате, но все още да усещате една постоянна студенина.

Е, нека не се излагаме и да разберем каква би могла да е причината за това.

Защо е нужно да изолираме дома си?

Дали живеете в къща или в апартамент в жилищен блок, значение няма. Домът би следвало да бъде изолиран, за да се постигне топлина през зимата и прохлада през лятото.

Причините са няколко, а днес ще изброим няколко от тях.

Причина #1: По-ниски сметки

Да, изобщо не се шегуваме. Нямате си и на идея, че всъщност сметките ви на годишна база ще спаднат значително, ако жилището ви е изолирано.

Това е така, защото вътрешната температура на помещенията се запазва по-дълго заради изолиращия слой, поставен отвън.

Ако той липсва, отоплението или охлаждането може да бъде сметнато дори и за напразно поради бързата загуба на ефекта.

Причина #2: Смяната на температурите е вредно за вас

Ако живеете в апартамент, то най-вероятно имате представа каква е болката в това съседите ви да не се отопляват системно, или апартаментите до вас да са необитаеми. Този факт ви гарантира една постоянна студенина.

Когато това се случи, вие започвате да търсите варианти, в които да отоплявате сериозно жилището си през най-студените месеци на годината.

Това, обаче, съвсем разбираемо не може да се случва постоянно, защото всеки човек се опитва да спести парични средства от тук и от там.

В крайна сметка, това ще доведе до най-лошия сценарий, а именно – бързи колосални промени в температурите.

По този начин вие обърквате тялото си и то не знае в какви температурни диапазони да се установи и да улегне.

От своя страна, това системно объркване, ще доведе до болести като настинка и имунни заболявания, което ще ви предразположи повече към сериозните сезонни вируси.

Бъдете грижовни към себе си и вашите близки и помислете за външна изолация на жилището си.

Причина #3: Изглежда по-естетично

Каквото и да говорим, изолираният балкон е красив балкон. Подравнено, оцветено в цвят по избор на клиента, измазано, строги ръбове, хубаво покритие – всичко това предизвиква все приятни мисли.

Балконът е представителната част на вашия апартамент и ако искате хората да имат хубаво мнение за вашето жилище, то помислете за една качествено направена външна изолация.

Препоръчваме ви: