Варна през лятото – защо ни е нужен автомобил

Коли под наем във Варна

Много софиянци прекарват лятната си почивка по родното Черноморие, а Варна определено е сред най-атрактивните възможности. Северното крайбрежие е като цяло по-спокойно, по-чисто и по-малко застроено в сравнение с южното.

Но как да обезпечим транспорта си до Варна (а и в самата нея)? Всеки знае, че за да стигнеш до там са ти нужни поне 7 – 8 часа зад волана, ако пътуваш от София, при това ако човек не се разсейва твърде много по пътя, което си е на практика един цял ден.

Стигането от едно място до друго отнема време

Проблемът е, че дори и ако пътувате със самолет, придвижването в морската столица не е толкова лесно, колкото ни се иска, а причината за това е географията на Варна, нейното местоположение и разпокъсаност.

Градът има добре уреден обществен транспорт, но при тези разстояния, нуждата да се сменят различни линии на транспорта и жегата, която през лятото е трудно поносима, това може да развали вашата почивка.

За по-големите разходки ви е нужен автомобил

Изводът от всичко казано дотук е един – най-добрият начин да се отиде във Варна е с автомобил. Проблемът е, че много софиянци не разполагат с личен транспорт, просто защото в столицата той не им е необходим и защото в големи части от София това да имате кола е по-скоро трудност (особено ако сте в центъра).

И тук можете да намерите лесно решение. Бихте могли да наемете кола, с която да обикаляте. Наистина, в миналото това беше доста скъпо удоволствие, но в наши дни и с наличието на все повече агенции с ниски цени за коли под наем като СпидиКарс, да наемете кола е като да изпиете едно кафе някъде. Не коства време и е изключително бюджетно.

Използвайте колата за по-далечните разходки, а в центъра вървете пеш

И макар из центъра на Варна шофирането (да не говорим за паркирането) да е истинско предизвикателство (ето защо ние не ви го препоръчваме), все пак за извънградска среда е чудесна възможност.

Някои от най-добрите плажове златни пясъчни плажове не само в района, но и в България като цяло, са извън града, като до тях трябва да се шофира поне половин час, а понякога и повече. Въпреки всичко, това, което ще откриете, определено си струва.

Препоръчваме ви: