Топ 8 необичайни приложения на хранителното фолио

Топдом - хранително фолио, приложение, необичайно

А знаете ли, че с хранителното фолио може да се направи още нещо, освен да се опакова храна?

1. Предпазване от изливане

Колко често децата изливат върху себе си сок или чай, когато пият от чаша без капачка. Ако ви е омръзнало да перете петна, следващият път плътно увийте съда отгоре с хранително фолио.

А за удобство прекарайте през него сламка. Така сокът няма да се излее от чашата, дори и детето да го обърне.

Този трик е подходящ и за пикник. Фолиото не само да позволи изливането на напитката, но и предпазва съдържанието в чашата от насекоми.

2. Отваряне на упорита капачка

Да отвориш буркан със сладко, понякога е истинско изпитание. Често това отнема много време – основната причина е, защото пръстите се изплъзват по металната повърхност.

Опитайте да си улесните задачата, като увиете капачката с няколко слоя хранително фолио. Това ще подобри сцеплението и ще ви помогне бързо да отворите, дори най-упоритата капачка.

3. Удължаване на свежестта на бананите

Зрелите банани бързо ще се развалят – буквално за 1-2 дни, и кожата ще започне да почернява. За да удължим свежестта на бананите с още няколко дни, трябва да ги увием с няколко слоя хранително фолио.

4. Намаляване на количеството пръски

При използване на миксер или на блендер, опитайте да защитите околните предмети, като ги увиете съда с хранително фолио. В центъра направете отвор за съда и работете за удоволствие – редът в кухнята ви е гарантиран.

5. Направете капан за насекоми

За да се избавите от досадните мушици, сложете на дъното на чашата примамка – например, няколко нарязани плодове – и увийте горната част на чашата и гърлото с хранително фолио.

Направете няколко малки отвора – с помощта на четка за зъби или вилица, и оставете съдът в кухнята.

Насекомите привлечени от аромата на плодове, ще проникнат вътре в чашата, а обратно няма да могат да се измъкнат.

6. Защита на козметиката при пътуване

Ако планирате да вземете със себе си на пътешествие меки тубички с крем, защитете съдържимото, като направите превръзка от хранително фолио между капачката и долната част на тубичката.

Тази пластмасова възглавница ще спомогне за защита на вещите в чантичката от неочаквано протичане.

7. Запазване на чистота в хладилника

За да останат стъклените рафтове в хладилника чисти, увийте ги с хранително фолио. Тази защита действа не по-зле от специални силиконови килимчета, а и струва далеч по-евтино.

8. За по-бързо узряване на плодовете

Ако сте закупили все още не напълно узрели плодове, създайте подобие на оранжерийни условия.

Сложете плодовете в чаша и ги покрийте с хранително фолио. В съда ще се натрупа етилен – газ, който отделят плодовете и помага за тяхното узряване.

Препоръчваме ви: