Кои са най-лесните за отглеждане домашни растения

Зелена лилия

Растенията вкъщи са едно от най-важните неща, в случай че искате да поддържате свежа атмосфера и красив интериор. Поддръжката им обаче изисква сериозно количество грижа, внимание и други дейности, които трябва да им осигурите по един или друг начин.

Има обаче и видове домашни цветя, които са съвсем подходящи за тези от вас, които често са твърде заети с много работа и трудно отделят време за подобни неща.

Както е ясно, едно цвете не може да бъде определено като вещ, тъй като то има нужда от вода, наторяване и светлина. Както казахме можете да откриете и такива типове, които не изискват вашето 24-часово присъствие и са идеален избор за тези домакини, които са рядко у дома, но пък държат да имат своя малка градина в апартамента или на терасата.

Кои са най-лесните за отглеждане домашни растения и цветя

  • Палмовите видове са едни от най-приятните визуално и същевременно не изискват твърде много внимание. Грубо казано, справят се сами, с помощта на едно важно нещо. Това е поливане в подходяща голяма кашпа. Не бързайте с това, докато не забележите, че почвата не е започнала за изсъхва
  • Зелената лилия е друг растителен вид, който е сред лесно отглеждащите се типове. Няма да има нужда да бързате да се прибирате у дома след седмица почивка извън града. Този вид лилия може да изтърпи това време без да бъде поливано. Може да се отглежда в различни кашпи и висящи кошници. Външният ѝ вид може да варира и предлага разнообразни цветове
  • Драцената е друг чудесен избор за домашно растение, на което можете да се доверите за аранжировката на стаята си. То има красиво оцветени листа в различни багри. Често те напомнят на царевичен стрък. Височината може да достигне до 3 метра, което налага да осигурите малко повече пространство. Поливайте тогава, когато почвата е започнала да става суха. Именно това е едно от предимствата на този вид, тъй като не изисква вашето присъствие вкъщи всеки ден.

Избирайки лесни за отглеждане растения, вие не правите компромис. По-скоро постигате ефекта на домашно озеленяване, без да се налага да отделяте твърде много ценно време за тази цел.

Препоръчваме ви: