Най-големите трудности при избор на врата

избор на врати вкъщи

Още от дълбокото минало, в годините, в които човекът е живял по пещерите, в неговия характер е залежала идеята за безопасност. Нуждата от това да затвориш сигурно помещението, което обитаваш или пренощуваш, е било цел номер едно.

Сега, много години след тези времена на пещерен живот, вратите наистина е хубаво да носят сигурност, но по-скоро човекът се е насочил към добрата визия за сметка на сигурността. Е, ако говорим за външни врати, то те трябва да комбинират в себе си издръжливост и представителност, но ако става въпрос за вътрешни врати, визията е от съществено значение.

Представете си, че с половинката си се нанасяте в чисто нов апартамент и всичко в неговата подредба и дизайн ви харесва. Има едно нещо, обаче, което ви кара да настръхвате – вратите.

Трябва ли да се научим да живеем с тях, или няма да правим компромиси и ще променим нещата? Естествено, ние сме привърженици на второто и ще се опитаме да ви предпазим от болката на това да избираш врата.

На пръв поглед, това е едно от най-лесните неща, които човек може да направи. Взимаш мерките, отиваш в магазин, избираш си врата по твой вкус, плащаш и майсторите идват и я инсталират.

Да, казано така, наистина изглежда и звучи лесно, но ви уверяваме, че това е сложен избор заради ред причини, които ще ви изброим до края на този текст.

 

Плътно затваряне

Въпреки че повечето хора си мислят, че плътното затваряне зависи от качеството на изработка и професионализма на майсторите, то не е точно така. Цената също е фактор, който влияе сериозно, но далеч не е основен.

Всъщност, в първите една до две години след поставянето на новата врата, тя наистина ще се затваря плътно. След известно време, обаче, в зависимост от материала, от който е изградена, може да се получат различна степен изкривявания на дървото.

Това изкривяване със сигурност ще се отрази на отоплението и звукоизолацията. Бъдете сигурни, че в жилището ви не се образува голямо количество влага, защото тя е един от основните врагове на плътно затварящите се врати.

 

Външната красота е измамна

Да, разбираме, че този израз е широко разпространен при хората, но при вратите също важи в пълна сила. Не винаги най-красивата врата в магазина, би седяла добре във вашия дом.

Също така, друг опасен момент е, че най-хубавата врата може да е направена от неподходящи материали. Ако ви трябва по-изолираща врата, то със сигурност материал, който осигурява дишане на стаята, няма да ви служи вярно.

И обратното също е в сила. Ако искате да осигурите постоянен приток на свеж въздух, то врата, която да изолира силно, няма да ви позволи да постигнете желаната цел.

 

Препоръчваме ви: