Интериорна декорация: принципни правила в модерното декориране

модерна дизайнерска кухня

Декорацията на дома е последният щрих, който му придава уникалност и от който зависи как ще бъде завършена интериорната атмосфера.

Ако искате да декорирате умело и с лекота, прилагайки съвременни решения за изграждане на един наистина подреден и красив интериор, има няколко основни правила, прилагани от експертите, които ще ви бъдат от особена полза. Нека ви представим част от тях.

Започнете от правилното място

Повечето специалисти съветват да започнете с подбор на цветовата палитра за дома. Според съвременните тенденции е хубаво да използвате близки цветови решения за всяка стая, като е допустимо основният акцент да се различава, за да бъде създадено по-различно усещане в различните помещения.

Това обаче крие риск при търсенето на основното обзавеждане – ако сте избрали прекалено специфични цветове, а те не са налични по магазините, може да се наложи изработка по поръчка, а това не е най-бюджетният вариант.

Затова ви съветваме първо да направите проучване относно възможния цветови диапазон и след това да решите каква ще е базовата палитра.

Правилният момент за обмисляне на декоративните елементи

Успешният подход е да мислите за декоративния ефект на всяка мебел, задавайки си въпроса какъв е нейният стил и какво усещане придава. Това ще ви бъде база за избиране на подходящите същински декоративни елементи като осветление, аксесоари и други принадлежности.

Първо снабдете стаите с основното обзавеждане и след това помислете какви декорации биха подхождали за завършване на интериора. Така ще избегнете утежняването на атмосферата и претрупването на дома с декорация.

Доверявайте се на тенденциите, само доколкото отговарят на вкуса ви

Искате да имате модерен дом и затова следите постоянно какви са най-новите интериорни тенденции? Няма нищо лошо в това да искате да сте актуални, но е по-добре да не избирате декоративни решения, само защото са модерни.

Сложете в дома си само това, което наистина ви изглежда красиво и функционално. Стига да внимавате за детайла, със сигурност крайният резултат ще е отличен.

Изберете декорация, която е функционална

Не претрупвайте дома си с декоративни аксесоари, които нямат друга функция, освен да стоят красиво. Това важи с още по-голяма сила, ако не разполагате с кой знае каква площ, която да ви осигури нужното свободно пространство.

Използвайте осветлението и светлината в декорирането

Хол с модерно осветление

И най-малката стая може да бъде умело украсена с правилните осветителни тела. Тук значение има не само подбора на техния стил, но и наслояването на различни светлинни източници и нива на осветяване.

Използвайте източници на светлина с еднаква температура на светлината и винаги залагайте на качествени лампи и крушки.

Препоръчваме ви: