Избор на кабели и проводници – как да го правим правилно

Цени в магазин за кабели и проводници

Търсите високо качествени кабели и проводници на добра цена? Не искате да правите компромис с свързването и комуникацията на важни системи?

Разчитате на сигурност и стабилност в работата си? Когато пазарувате през Sibel.bg няма да сгрешите с вашият избор, без значение от какво имате нужда.

Критерии според, които се избират кабели и проводници

Изборът на кабели и проводници много зависи според нуждите на един професионалист. Има кабели подходящи за намотаване на електромотори, други, които изпълняват комуникационна фунцкия както са оптичните кабели.

Проводниците също могат да бъдат няколко вида, като тяхната употреба изцяло зависи от предвиденият волтаж, дали ще бъдат ползвани на закрито или открито.

За това има и разлика в цената както и в качеството на самите видове проводници и кабели – понеже профилираните употреби изискват много повече сигурност от домашните употреби.

Сигурен избор на проводник

Има 2 основни вида проводници, едните са кръгло медни проводници, другите са провъгълни, като последният вид може да бъде самоимпрегниращ се. Употребата им е строго специфична и е често свързана с генериране или запазване на електричен ток.

Кръглите проводници най-често се срещат при ел-таблата и електромерите, както и в конструкцията на трансформаторни клетки покрай блоковете.

Те са точно създадени за тази цел и се нуждаят от допълнително импрегниране от лак като защита от влага – така се намалява шанса за късо съединение, но се увеличава крайната цена на продукцията.

Квадратните медни проводници се забелязват при индустриалните и частните ветрени електрогенератори поради тяхната висока точка на температурна устойчивост, до 220 градуса по Целзий.

Те са подходящи както за вътрешно, така и за външно ползване, без да се прави компромис с ефикасното прекарване на електричен ток от един компонент към друг.

Кабели – комуникационни, електромагнитни, високоволтажни

В строителната индустрия, употребата на висококачествени кабели е повече от задължително. От Sibel.bg разбират нуждата от качествена селекция на високоволтажни кабели, за това и правят изключително внимателен избор при всяка препоръка.

Комуникационните кабели са специализирана форма на окабеляване, която не само пренасочва електричен ток, но също така и друг вид честоти информация като цифрова телевизия и сходен вид комуникационни вълни.

Тяхната прецизна изработка определя до каква степен ще бъде срещнат шум или съпротивление по време на пренос на тази информация.

Медните кабели за намотаване и производството на електромотори трябва да бъдат от конкретна и специфична сплав, която да предоставя стабилност и сигурност.

Има такива, които са пригодени за нискочестотни двигатели, но и можете да намерите такива, които са направени за намотаването на големи, много тонови електромотори както е например при дизеловите двигатели на тежко транспортни влакови мотриси.

Правилният избор се намира на едно място

Когато търсите най-добрите решения за вашите нужди от проводници и кабели, Sibil.bg ви предоставя най-добрият избор. Като доверен доставчик те следят за качеството на тяхната селекция, за да можете вие спокойно да развивате вашата дейност.

Препоръчваме ви: