5 златни правила в мъжката мода

правила в мъжката мода

В редовете по-долу сме се постарали да ви изложим петте най-ефективни правила за това как един мъж да изглежда безупречно. Прочитайки ги, то вие ще си направите равносметка и ще знаете какво е излишно и какво липсва в гардероба ви. Запомнете, че винаги можете да го оптимизирате и да се превърнете в част от онези господа, към които всеки гледа с респект.

1. Добър шивач

На първо място смятаме, че е важно да си намерите добър шивач. Колкото и абсурдно да ви се струва, то това е съществена част от процеса на постигане на класна и изтънчена визия. Дори и да си закупите ушит панталон или сако от даден магазин, то много често се налага да бъдат извършени корекции по него. Само един добър шивач е в състояние да ги направи максимално добре.

2. Прилягане на раменете

Закупувайки костюм от колекция, то едно от първите неща, на които да обърнете внимание, е прилягането на раменете ви. Когато едно сако не прилепне по правилния начин, то в никакъв случай не преминавайте към реализиране на покупка. Вероятността да бъде поставено на закачалка за период от няколко години, без да го сваляте от там, е твърде голяма.

3. Правилно поставяне на вратовръзката

Задължително правило е вратовръзката да бъде със строго премерена дължина. Тя не трябва да преминава линията на колана. Стремете се да достига до нивото на пъпа и само няколко милиметра да я делят от това да се докосне до колана. Цветът й да бъде в синхрон с ризата, с която сте облечени, а широчината й да бъде колкото тази на ревера на сакото.

4. Кърпички за костюм

Не забравяйте, че кърпичките за костюм са онзи завършващ елемент, който със сигурност ще ви причисли към графата на себеуважаващите се господа. Едно е основното правило, с което трябва да се съобразите при избора на този аксесоар. Когато го закупувате, то внимавайте в никакъв случай да не съвпада както с цвета, така и с материята на вратовръзката.

5. Колан

Коланът е част от мъжкия костюм, който също се подбира много внимателно. В никакъв случай не залагайте на дебелите модели. С тях единствено ще изглеждате нелепо. Задължително към всеки един стилен и изискан костюм се прибавя тънък и семпъл колан. Ако сте от мъжете, които са привърженици на тирантите, то от вас се очаква да направите съдбоносен избор кое от двете да изберете. В никакъв случай не трябва да присъстват и колан и тиранти.

Сигурни сме, че всичките тези 5 златни правила ще ви бъдат наистина полезни и в най-скоро време ще успеете да постигнете точно онова излъчване, за което сте мечтали. Ние от TOpDom.org сме в готовност да ви съветваме и консултираме винаги и по всяко време. Ако искате да научите още интересни неща за мъжката мода и всичко останало, което вълнува представителите на силния пол, то можете да прочетете и останалите статии в тази категория.

Препоръчваме ви: