Спестяват ли вода напоителните системи или напротив

напоителните системи

Спестяват ли всъщност вода напоителните системи или напротив? Може би сте чували, че някои хора описват инсталирането на напоителна система като твърде голямо разхищение на вода. Но тъй като в интернет всяко нещо трябва да се поставя под съмнение, редно е човек да провери малко по-задълбочено това.

Кога сметките за вода се увеличават с напоителните системи

Твърденията, че сметките за вода се увеличават при ползването на напоителна система са пълна измислица, която трудно може да намери реална обосновка в онези, които я повтарят.

Истината по отношение на нарастналите сметки за вода идва от там, че много хора като цяло просто забравят да поливат дворовете си и не го правят със седмици, неглижирайки добрия вид на градината си.

В същото време, напоителната система обикновено се включва с таймер и това става автоматично, без да се чака външна намеса. От тази гледна точка може наистина сметката за вода да се увеличи, но това е на фона на случаите, в които изобщо не поливате градината си.

При равни други обстоятелства сметките за вода сериозно ще намалеят

Както пръскачките, така и системите за капково напояване, могат да бъдат настроени за поливане според вашата преценка, според сезона и разбира се – според финансовите ви възможности.

Дали това ще става ежедневно, веднъж в седмицата или по някакъв друг график, който намирате за подходящ, този тип поливане е изключително оптимизиран и така водата ще отива там, където е необходима.

Ръчното напояване води не само до голямо разхищение на вода, но има и куп други недостатъци, като например това, че образува локви и вади в двора, които след това попиват трудно и привличат досадни насекоми като комари, оси и мушички.

С напоителните системи можете да поливате растенията в най-добрия момент от денонощието

Доказано е, че напояването дава най-добри резултати, когато се осъществява през нощта. Тогава растенията могат да се възползват от водата максимално, като тя ще има възможност да попие добре преди да е съмнало и температурите да са се увеличили.

Автоматична напоителна система (вижте в UniGarden-bg.com) има и това предимство, че ще напоява двора ви тогава, когато това е нужно, а не когато вие имате време да отделите за своята градина.

Системата автоматично ще се включи и изключи, когато процесът по напояване приключи. Когато разчитате на автоматизирана система за напояване, няма да е нужно да присъствате физически.

Препоръчваме ви: