Инверторен климатик – 5 причини да го изберете

Инверторни климатици на ниски цени

Всеки човек заслужава комфорт, без значение дали е в дома или офиса, за това и се стремим към възможно най-добрата охладително-отплителна система. За мнозина, през последните години, правилния избор се оказаха инверторните климатици, които предоставят изключителен набор от предимства пред обикновените.

Ето какви са огромните предимства на иверторните климатици

За много хора, дори обикновените климатици са желана алтернатива пред конвекторните печки, маслените радиатори и духалките. В сравнение с обикновените климатици, конвекторните са 80% по-ефикасни, правейки обикновените да изглеждат като маслени радиатори.

По-ефикасен от обикновения

Както отбелязахме в началото, инверторните климатици са значително по-ефикасни от обичайните избори. Благодарение на умната им система за контрол на работата на компресора, инверторните климатици постепенно набират обороти, докато стигнат желаната скорост и топлина.

За разлика от тях, обикновените климатици започват своята работа на пълна скорост, което е не само амортизиращо за компресора, но и значително по-енергонеефикасно.

По-умен от обикновения

Системата за контрол на обороти, преобразувателите на електричен ток и датчиците с релета за контрол на различните системи, правят инверторните климатици изключително умни. Те могат сами да преценят кога да включат нагревател за външното тяло, без да се налага вие да се ангажирате или дори да знаете.

Благодарение на тяхната зададена ефикасност, размразителния процес отнема по-кратко време, но и по малко енергия.

По-издръжлив от обикновения

Поради бавното и постепенно задвижване на компресорната система, инверторните климатици предлага и по-дълга употреба. Постепенното вдигане на обороти на компресора, позволява на цялата система да се адаптира към преминаването от покой в работещ режим.

Старите климатици директно започват своята работа на пълни обороти, което причинява стрес по цялата система, включително електрониката, бубините и самия компресор.

По-енергоспестовен

При интверторните климатици от Praktis.bg, има два вида компресори, такива на прав и такива на променлив ток. Климатиците за отопление при ниски температури на прав ток са с 80% по-ефикасни от обикновените климатици, и с 30% по-ефикасни от тези на променлив ток.

Това се дължи на ефикасното преобразуване на електричния ток от променлив в прав, работейки на по-ниски напрежение, със значителна ефикасност. Освен това, самата работа на компресора е по-кратка и използва по-малко електроенергия, тъй като е постепенна.

Екологичен

Всички тези качества, правят инверторните климатици значително по-ефикасни и екологични от обикновените климатици, както и другите начини на затопляне. Електричеството, което те изискват е в пъти по-малко от това, което духалките, конвекторните печки и маслените радиатори изискват.

С понижена консумация се понижават и вредните емисии в атмосферата, постепенно пверъщайки нашите градове в едни значително по-приятни и удобни за живеене места.

Препоръчваме ви: